De Nieuwe Leeuw: Verhogingen werken averechts
24 Aug 2018, 20:53
foto


De Nieuwe Leeuw (DNL) vindt het niet raadzaam dat de regering kostenverhogende maatregelen doorvoert. Deze zullen volgens de politieke partij een averechtse werking hebben. De fikse verhoging van de salarissen van de regering, Assembleeleden en ambtenaren zal niks anders dan tot een substantiële verdere toename van het begrotingstekort leiden, stelt DNL.

Naast de door de regering reeds doorgevoerde verhoging van brandstofprijzen, elektriciteit en watertarieven, enz. wordt door haar nu ook verhogingen van school en collegegelden, introductie van motorrijtuigenbelasting, allerlei verhogingen van importheffingen, legesgelden, etc geïntroduceerd. Als gevolg daarvan heeft ook de particuliere sector al haar prijzen en tarieven aangepast zoals autoverzekeringen, kosten van medische behandelingen, kosten van levensmiddelen, enz.
Hierdoor is de koopkracht zwaar afgenomen met alle negatieve spin-off-effecten daarvan ten spijt zoals afname van de vraag naar goederen en diensten, de sterk afgenomen productie en de werkgelegenheid. Dit op zichzelf leidt weer tot minder belastingopbrengsten, toename van de armoede en grote ontevredenheid bij de bevolking, benadrukt DNL.

De reden voor het doorvoeren van haar inkomstenverhogende maatregelen is gelegen in de grote tekorten op de staatsbegroting vanwege de sterk afgenomen productie en daarmede inkomsten, het steeds groter wordende waterhoofd van de ambtenarij dat bijna 80% van het overheidsinkomen opslokt, de ongebreidelde corruptie, het uitvoeren van grote populistische projecten en falend ontwikkelingsbeleid. Het is dus juist aan deze zaken waaraan zouden moeten worden gewerkt in plaats van het doorvoeren van maatregelen die rechtstreeks leiden tot verdergaande verarming van het volk terwijl het volstoppen van het ambtelijk apparaat en de staatsbedrijven met voornamelijk ongekwalificeerde krachten (loyalisten) leidt tot grotere incompetentie om de problemen daadwerkelijk aan te pakken, voert DNL aan.

Het begrotingstekort door de verhoging van de salarissen van ambtenaren, regering en De Nationale Assemblee, zal moeten worden gecompenseerd met verdere verhogingen van heffingen en belastingen welke door de totale samenleving moet worden opgebracht. Dus ook door de 55% niet ambtenaren wiens salarissen niet worden aangepast maar wel de dupe zijn van dit soort ongebreidelde verhogingen, benadrukt DNL.

"Geconcludeerd mag dus worden dat het hele loon en prijsbeleid niks anders dan een pur-bruku-wer-bruku zaak is en ons terecht brengt in een spiraal zonder einde. DNL adviseert daarom de consequenties van deze moordende verhoging van slechts de ambtenarensalarissen te heroverwegen en tot een rechtvaardiger systeem van inkomstenverbetering voor de totale beroepsbevolking te komen en niet voor slechts het zeer onproductieve ambtenarenapparaat. Dit hoeft niet slechts door verhoging van salarissen maar kan ook grotendeels door belastingaanpassingen, verlaging van de kosten van levensonderhoud, terugbrengen tot proporties van het ambtenarenapparaat, ontkoppelingen van de salarissen van DNA en regeerders van dat van directeuren, beteugelen van de corruptie, incentives aan producenten in de particuliere sector, enz."

Ook zouden volgens DNL de machtshebbers juist grote roem kunnen verwerven door het daadwerkelijke initiatief te nemen voor het tot stand brengen van een nationaal gedragen lange termijnontwikkelingsplan waaraan alle instituten, organisaties, groeperingen en partijen zich committeren en welke daarna bij wet zou moet worden vastgesteld. Dat betekent dat welke regering er dan ook komt na een verkiezing zich verplicht tot uitvoering daarvan. DNL adviseert de regering daarom bij zichzelf te rade te gaan, het roer om te buigen en zich te richten op de veiligstelling van de toekomst van de burgers van het land.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May