Cubaans staatshoofd bezoekt president Bouterse
23 Aug 2018, 17:21
foto
Het Cubaanse staatshoofd, Miguel Diaz-Canel, op ziekenbezoek bij president Desi Bouterse. Hij is herstellende van een ingreep. (Foto: NII)


President Desi Bouterse heeft vandaag het Cubaanse staatshoofd, Miquel Diaz-Canel, op bezoek gehad in het militair ziekenhuis Cimeq te Havana. De Cubaanse president wenste het staatshoofd een spoedig herstel toe en gaf de garantie dat Cuba garant staat om waar nodig in te komen bij het verdere herstelproces. Ook de verdere verdieping van de relatie Suriname-Cuba kwam kort aan de orde.

Bouterse gaf aan het bezoek van zijn Cubaanse ambtgenoot bijzonder op prijs te stellen en bedankte de Cubaanse regering en het volk voor de ondersteuning en gastvrijheid. Ook Cubaanse de minister van Buitenlandse Zaken, Bruno Rodriguez Parrilla, alsook Surinames ambassadeur Ike Antonius waren aanwezig. Dit meldt Clifton Limburg, directeur van het Nationaal Informatie Instituut vanuit Havana.

De president is op Cuba herstellende van een medische ingreep die succesvol is uitgevoerd. Na het volledige herstel zal de president samen met zijn echtgenote Ingrid Bouterse-Waldring afreizen naar Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May