Suriname U-14 wint overtuigend van BVI
23 Aug 2018, 01:42
De U-14 delegatie in Jamaica. Zij luisteren naar de instructies van coach Regillio Vroom.

De U-14 voetbalselectie van Suriname is momenteel in Jamaica in het kader van de CFU U-14 Challenge. Na de openingswedstrijd met 1-0 te hebben verloren van Barbados afgelopen maandag, heeft de ploeg van coach Regillio Vroom zich woensdagmiddag helemaal hersteld. De U-14 selectie won met maar liefst 7-1 van British Virgin Island (BVI) een 6-0 ruststand.

CFU houdt van 04 t/m 26 augustus 2018 The CFU U-14 Challenge series voor jongens t/m 14 jaar. De CFU landen zijn onderverdeeld in 6 groepen. Suriname is in groep F samen met Jamaica (Gastland), Barbados, BVI, Grenada. Suriname startte heel goed in de wedstrijd tegen BVI. De verdediging liet niets door terwijl de druk vanaf de uitrol werd gezet op de tegenstander. Dit resulteerde in enkele snelle doelpunten. De eerste kans kwam al na 2 minuten en het was direct raak na een afstand schot van Kevin Codrington.

"We moeten nog bij balbezit ons best beter doen, korter verdedigen en bij de omschakeling beter handelen", geeft de oefenmeester aan. "We zijn ongeveer 12 weken bezig met deze groep en we moeten geduld hebben met de ontwikkeling van elke speler individueel. Het komt wel goed met deze CFU U-14 selectie verzekert Vroom.

Variek Pryor die voor Robinhood uitkomt, noteerde in deze wedstrijd een hattrick voor Suriname. In de tweede helft kwam BVI beter opdagen. Dit mondde ook in een tegendoelpunt. Suriname viel enigszins terug en kreeg een doelpunt tegen in deze helft.

Bij de verliespartij tegen Barbados heeft Suriname goed tegenstand geboden. Tot scoren kwam het maar niet. In de 49e minuut scoorde Barbados via een penalty. Vrijdag komt Suriname uit tegen Jamaica. Vroom verwacht niets anders dan een overwinning. In deze poule won Grenada woensdag met 2-0 van Barbados.