6 kg 'yami' in beslag genomen bij inval politie
11 Aug 2018, 12:49
foto
Bij een inval heeft de politie 6 kilogram 'yami' in beslag genomen. (Foto: KPS)


De politie heeft tijdens een inval bij een meubelbedrijf annex woning aan de Sir Winston Churchillweg ruim 6 kilogram 'yami' (geperste marihuana) in beslag genomen. De Narcotica Brigade en het Arrestatie Team hebben vrijdag de inval gedaan.

De Jamaicaan Natony W. (24) en zijn partner Daneta K. (21), die Surinaamse nationaliteit bezit zijn aangehouden. Nadat de man flink aan de tand werd gevoeld, verklaarde hij dat hij de drugs van de 50-jarige Jamaicaan Ray S. kreeg om te verkopen. Hij ontving US$ 30 voor elke kilogram verkochte 'yami'. Hij heeft in ongeveer anderhalve maand ruim 15 kilogram 'yami' verkocht heeft voor Ray S. De drugs worden bij hem geleverd in een voertuig dat bestuurd wordt door een 40-jarige Guyanees Bert C.

De twee mannen zijn intussen opgespoord en aangehouden. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn alle vier verdachten door de politie in verzekering gesteld. De 'yami' is in beslag genomen. Het succes voor wat deze zaak betreft, is voor een groot deel te danken aan een der informatiediensten binnen de politieorganisatie die het voorbereidend werk gedaan heeft, deelt de afdeling Public Relations mee.
Advertenties