Suriname scoort als eerste, maar verliest ook 4e duel
07 Aug 2018, 00:31
Miquel Darson die de penalty toegewezen aan Suriname heeft benut, geeft aanwijzingen tijdens de wedstrijd tegen Almere City. (Foto: SVB)

Even leek het erop alsof Suriname kon winnen van Almere City. Natio kwam al snel op een 1-0 voorsprong. Ivanildo Rozenblad dribbelde de bal, na een snelle uittrap van de keeper, binnen de 16 meter. Hij schiet in de 3e minuut van de wedstrijd de openingstreffer feilloos in het doel in een vol Yanmar stadion. Suriname verloor ook de vierde wedstrijd tijdens het trainingskamp. De eindstand was 4-2 voor Almere City.

De pret van natio duurde maar een kwartier. De bal belandde via een afstandsschot van Andrais Tautan in de lange hoek en het was 1-1. Suriname wilde zo snel mogelijk weer op voorsprong komen. Een afstandsschot van Ivenzo Comvalius gaat ruim naast het doel.

In de 20e minuut mag Almere een vrije trap nemen op 20 meter afstand van het doel van Suriname. Deze bal wordt voortreffelijk ingeschoten over de muur en verdwijnt in de bovenhoek: 2-1. Natio geeft de moed niet op. Alvaro Verweij kreeg een enorme kans, maar nam de bal niet goed mee. Rozenblad geeft een prachtige voorzet, maar de kopbal van Alvaro Verweij gaat naast het doel. Twee goede kansen zijn niet benut.

Na een kwartier spelen in de 2e helft ontstaat er door een fout in het centrum een schietkans voor de spits van Almere. De bal gaat door de benen van de keeper het doel in: 3-1 voor Almere.

Suriname zet een mooie aanval op. Via links komt de bal in het 16 meter gebied, waar een speler van Suriname wordt neergelegd. De strafschop voor natio wordt feilloos ingeschoten door Miquel Darson 2-3. Vlak vóór het einde van de wedstrijd is er een prachtige omhaal van Andwello Baja, maar de bal gaat via de lat over.

Een minuut voor tijd weet Almere nog een doelpunt de scoren. De wedstrijd eindigt in 4-2 in het voordeel van Almere City. Het technische team van de Surinaamse Voetbal Bond vindt dat er veel aanknopingspunten zijn waar verder op gebouwd kan worden. "Ondanks de nederlagen heeft Suriname een goede trip achter de rug met veel leermomenten".