Nisha Madaran krijgt Diaspora Kenniskring penning
06 Aug 2018, 14:28
foto
Nisha Madaran ontvangt de Diaspora Kenniskring penning. Zij wordt geflankeerd door KK-voorzitter Robby Makka (rechts) en Hemant Lachman van Milan.


De zangeres Nisha Madaran heeft zondag de Diaspora Kenniskring penning ontvangen als huldebetuiging in Nederland. Deze penning kreeg de artiest als eerste Surinaamse vrouw en jongere uit handen van de gezamenlijke besturen van twee organisaties in Nederland, Kenniskring Nederland-Suriname (KK) en het Milan Summer Festival in Den Haag.

KK-voorzitter Robby Makka: “Nisha, je bent niet alleen een jonge vrouw van 30 jaar. Je bent ook ambassadrice van diverse Surinaamse bedrijven. Je hebt 3.1 miljoen views met je eigen compositie, Tu hi mera dil. Je hebt muzikale optredens uitgevoerd in Frankrijk, India, Cuba, Barbados, Trinidad, USA, Suriname en diverse keren in Nederland. Je songs zijn in 193 landen beluisterd. Je bent goodwill ambassador van de OAS voor educatie projecten en je bent ook sociaal bezig met kinderen. Want we hebben in 2016 samen het project 'beertje voor baby' uitgevoerd. En we gaan de komende periode door. Vandaar deze onderscheiding als blijk van waardering, hier in het openbaar tussen de duizenden mensen op deze 34ste editie van het Surinaams-Nederlands Milan festival”.

“Ik ben hier voor mijn land, voor zang en het promoten van enkele sociale projecten voor Suriname, maar ook voor jullie; deze erkenning middels deze penning, wauw, dit had ik niet verwacht”. Ik heb al enkele awards gekregen maar deze voelt zo ‘apna apna, zo srefi srefi, zo bijzonder”, reageerde Madaran.

De artiest heeft op deze laatste dag van het Milan Festival een programma van een uur uitgevoerd. Zij heeft tijdens deze 34e voorstelling van Diaspora Den Haag in feestelijke tropische sfeer, gekozen voor het afsluitnummer: Tu hi mera dil. Zij heeft gekozen om haar beste top 6 nummers ten gehore te brengen.

Makka en Hemant Lachman, co-voorzitter van het Milan Summer Festival, hebben bij het toebedelen van de penning onthuld: “officieus was Nisha het al, maar vanaf vandaag officieel: Nisha Madaran is de ambassadrice van KK belast met goede doelen voor Suriname. Wij gaan meer doen aan inzameling voor hulpgoederen richting Suriname".

De KK penning, een Diaspora-award, is een vorm van huldiging voor personen die voor Suriname of voor de diaspora gemeenschap baanbrekend werk hebben verricht of verrichten. Eerder hebben drie mannen de KK penning mogen ontvangen: Chan Santokhi, Eddy Jharap en Albert Ramdin. "Met deze penning tonen wij aan dat we naast deskundigheid ook kiezen voor vrouwen en -jongeren die onbevreesd en focusgericht durven op internationale podia te staan zonder Diaspora te vergeten," zei Makka.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May