Indonesië opnieuw opgeschrikt door aardbeving
05 Aug 2018, 15:07
foto
Het populaire toeristische oord is een week geleden al getroffen door een aardbeving. (Foto: Reuters)


Een krachtige aardbeving heeft het Indonesische eiland Lombok opnieuw getroffen. De beving had een kracht van 7 op de schaal van Richter. Een tsunami-waarschuwing die in de nasleep was uitgegeven, is enkele uren later opgeheven.

De Amerikaanse Geological Survey zei dat de aardbeving, voor de noordkust van het eiland, zich 10 kilometer onder de grond heeft voorgedaan. Het komt een week nadat een aardbeving het eiland had getroffen waarbij minstens 16 mensen zijn gedood. Lombak is een populaire toeristische plaats voor zijn stranden en wandelpaden.

Er waren geen directe meldingen van slachtoffers, maar functionarissen drongen er bij mensen op aan om ver te blijven van de oceaan. "Ga alsjeblieft naar een hoger gelegen plaats, terwijl je kalm blijft en niet in paniek raakt", vertelde Dwikorita Karnawati, hoofd van het Indonesische meteorologisch bureau, aan de lokale tv.

De bevingen zorgden voor een grootschalige evacuatie van een nabijgelegen vulkaan. Er waren echter geen meldingen van schade en de exploitant van de luchthaven van het eiland vertelde Reuters dat deze normaal functioneerde.

De aardbeving werd enkele seconden gevoeld op Bali, waar mensen uit gebouwen renden. "Alle hotelgasten liepen, dus dat deed ik ook. Mensen vulden de straten", zei Michelle Lindsay, een Australische toerist in Bali, aan persbureau Reuters.

Door de aardbeving van vorige week waren meer dan 500 wandelaars gestrand op een berg in Lombok. Er werd een grote reddingsoperatie opgezet om ze in veiligheid te brengen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May