Zwitserland: Vliegtuig uit 2e Wereldoorlog crasht
05 Aug 2018, 11:29
foto
Het vliegtuig kwam hoog boven de zeespiegel in de Zwitserse Alpen neer. (Foto: Reuters)


Twintig mensen zijn gestorven nadat een oldtimer vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog tegen een Zwitserse berghelling neerstortte. Het vliegtuig - een Junker JU-52 HB-HOT – had 17 passagiers en drie bemanningsleden aan boord tijdens een rondvlucht toen het zaterdag vertrok.

Operator JU-Air zei dat het bedroefd was door het nieuws en dat het een hulplijn voor familieleden had opgezet. Het heeft alle vluchten opgeschort tot nader order. De oorzaak van de crash is nog niet bekend.

Een ooggetuige vertelde de Zwitserse krant dat 20 minuten dat het "vliegtuig 180 graden naar het zuiden draaide en als een steen op de grond viel". Het toestel kwam neer op een berghelling ongeveer 2.540 m boven zeeniveau, zegt de politie.

Het betrokken vliegtuig werd in de jaren 1930 in Duitsland gemaakt. JU-Air organiseert rondleidingen in zijn vloot van typische vliegtuigen van Duitse makelij.

Bij een andere crash op zaterdag zijn een gezin van vier kinderen en twee jonge kinderen gedood toen een klein vliegtuig naar beneden kwam in centraal Zwitserland.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May