Venezuela: President Maduro overleeft drone aanval
05 Aug 2018, 01:57
foto
Verkoolde ramen waren te zien in de buurt van de plek waar president Nicolas Maduro aan het woord was. (Foto: AFP)


Venezolaanse functionarissen zeggen dat explosieve drones afgingen toen president Nicolás Maduro een live tv-uitzending gaf in Caracas. Het Venezolaanse staatshoofd is ongedeerd.

Communicatieminister Jorge Rodriguez zei dat dit een aanval op het leven van Maduro was en dat zeven soldaten gewond zijn geraakt. Maduro werd gezien tijdens een buitenlands militair evenement toen hij en andere functionarissen plotseling opgeschrikt keken. Het geluid viel toen uit.

Voordat de uitzending werd verbroken was te zien hoe tientallen soldaten weg vluchtten. In de beelden was ook een luide knal te horen.

Rodriguez zei dat de aanval plaatsvond toen Maduro tijdens het evenement sprak ter gelegenheid van de 81e verjaardag van het Venezolaanse leger. Twee drones geladen met explosieven gingen af bij de tribune van de president, voegde hij eraan toe.

De minister beschuldigde de rechtse oppositie van het land voor de aanval. "Na het verliezen van de stemming, faalden ze opnieuw", zei Rodriguez. Hij verwees naar de presidentsverkiezingen van mei, waar Maduro werd herkozen voor een nieuwe termijn van zes jaar.

Rodriguez zei ook dat de gewonde soldaten in ziekenhuizen werden behandeld, terwijl de president zijn ministers en militaire commandanten bijeen kwamen voor een vergadering. Geen enkele groep heeft de verantwoordelijkheid van de vermeende moordaanslag opgeëist.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May