Wet moet blikvoeding aan baby's aan banden leggen
03 Aug 2018, 08:43
foto
Minister Antoine Elias van Volksgezondheid lanceert de Borstvoeding Week. (Foto: Volksgezondheid/NII)


Minder dan drie procent van de Surinaamse moeders geeft aan hun kinderen de eerste zes maanden uitsluitend borstvoeding. Minister Antoine Elias van Volksgezondheid zei bij de lancering van de Borstvoeding Week, woensdag in het Mungra Medical center (MMC) in Nickerie, dat het ministerie bezig is met het ontwikkelen van een wet om het geven van blikvoeding (formula) aan banden te leggen.

Tijdens de Borstvoeding Week, die door de afdeling Family and Community Health van het Bureau Openbare Gezondheidszorg in samenwerking met de Stichting ter Bevordering van Borstvoeding (Stibosu) wordt gecoördineerd, wordt er extra nadruk gelegd op het informeren en aanmoedigen van moeders over de voordelen van borstvoeding voor het jonge kind. Er wordt verder ook aandacht geschonken aan het verankeren van borstvoeding in beleidsvorming aangaande voeding, voedselveiligheid en het terugdringen van armoede.

Tijdens de week staan ook sterke partnerschappen tussen de lokale autoriteiten, de gezondheidsinstellingen en internationale organisaties centraal, meldt de voorlichting van Volksgezondheid, via het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Yitades Gebre, vertegenwoordiger van de Pan American Health Organization (Paho) in Suriname, benadrukte ook het belang van het geven van borstvoeding. “Breastfeeding is a universal solution to give everybody the same equal start in life”, aldus Gebre. De Paho en het Unicef streven er beiden naar dat alle ziekenhuizen in Suriname zich zullen kwalificeren naar de richtlijnen zoals gesteld in het WHO-Unicef verdrag, Ten Steps of the Baby-Friendly Hospital.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May