Oplevering herstel wegen Mariënburg op 9 augustus
02 Aug 2018, 22:48
foto
De bestrating van 2,5 kilometers aan wegen in Mariënburg is begonnen. De opleveringsceremonie zal plaatsvinden op 9 augustus. (Foto: NII)


Zoals president Desi Bouterse eerder kenbaar had gemaakt in Commewijne, worden enkele wegen in het district die in slechte staat waren, aangepakt. Op Mariënburg wordt 2,5 km aan wegen bestraat. Het werk moet op 8 augustus af zijn. Het project wordt op 9 augustus, dag der Javaanse Immigratie, opgeleverd door de president.

Het ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C) voert naast het Dalian 4, waarbij er 130 km aan wegen geasfalteerd en of gerehabiliteerd moeten worden, ook andere projecten uit, meldt het Nationaal Informatie Instituut. De ressortleider van Suriname Oost van OWT&C, Elvis Karsono, zegt dat het een noodzaak is om de aangewezen wegen te rehabiliteren. Het gaat bij deze om ontsluitingswegen te Mariënburg.

De plaatselijke bevolking wordt tegemoet gekomen, gelet op het feit dat het om belangrijke ontsluitingswegen gaat, benadrukt Karsono. Er zijn onder andere twee basisscholen in het gebied. Op 24 juli is het werk gestart door aannemer Caribbean Builders & Construction N.V. en onderaannemer IKWERK NV.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May