Belangrijk aandeel Fer in winst Jamaicaanse club
02 Aug 2018, 11:24
Donnegy Fer heeft een goed eerste optreden achter de rug voor de Jamaicaanse kampioen FC Portmore United.

Surinames international, Donnegy Fer (20), heeft tijdens de Scotiabank Concacaf League, woensdagavond een belangrijk aandeel gehad in de 2-1 winst op Santos de Guapiles uit Costa Rica. Hij speelt momenteel voor de Jamaicaanse voetbalkampioen FC Portmore United. De ruststand in deze ontmoeting was 2-0 voor de Jamaicaanse topclub.

Fer stond met rugnummer 21 in de basis van deze ontmoeting die in het National Stadium of Costa Rica in San Jose werd gespeeld. Het was het eerste optreden van Fer voor de Jamaicanen. Vooral in de eerste helft speelde Fer vrijelijk en was met zijn snelle dribbel op rechts en omschakeling een gevaar voor de verdediging van Santos. Portmore brak via een snelle aanval door de verdediging van Santos. Javon East ontsnapte uit buitenspel, kreeg een steekpass en met een lobbal over de doelman noteerde hij 1-0 in de 14e minuut. Het tweede doelpunt kwam van Maalique Foster op aangeven van Fer, vier minuten na het eerste doelpunt. Fer brak goed door op rechts en gaf tussen vier verdedigers de pass op de rand van de 16 meter. Captain Ricardo Morris mistte deze kansrijke pass en de bal kwam terecht bij Maalique Foster. Hij kapte terug en schoot laag over het veld het tweede doelpunt binnen: 2-0.

Doelman Kemar Foster van Portmore werd de man of the match. Hij maakte twee belangrijke saves voor de Jamaicanen waaronder een penalty die hij noodgedwongen zelf veroorzaakte. Santos verhoogde de druk op het doel van Portmore in de tweede helft en had een beter balbezit. Fer kreeg de enige gele kaart van de wedstrijd in de 60e minuut. Acht minuten later werd hij gewisseld. De scheidsrechter floot in de 80e minuut voor handbal in het strafschopgebied. Pablo Airboine verzilverde deze penalty voor Santos: 2-1.

De return van deze ontmoeting in de round of 16 van de Scotiabank Concacaf League vindt op 9 augustus plaats. Portmore neemt het dan thuis, in het National Stadium van Jamaica, op tegen Santos. Naast Fer is ook de Surinamer Jerrel Wijks (20) in dienst van de Jamaicaanse kampioen. Beide spelers, zijn medio juli door Inter Moengo Tapoe uitgeleend aan Portmore en hebben een profcontract van twee jaar lopen bij deze club.

Franciscain uit Martinique, de club die Inter Moengo Tapoe uitschakelde bij de Caribbean Club Shield 2018 eerder dit jaar en zo het kampioenschap veroverde, kwam in deze Scotiabank Concacaf League round of 16 ook in actie tegen Walter Ferretti van Nicaragua. Het werd 1-0 voor Franciscain.