Griffie der Kantonrechten drie griffiers rijker
02 Aug 2018, 07:47
foto
Kaveeta Balgobind, Vanessa Akaamba en Anwar Jhagroe horen de eedsformule aan. Zij worden beëdigd door kantonrechter Anandkoemar Charan. (Foto: NII)


Kaveeta Balgobind, Vanessa Akaamba en Anwar Jhagroe zijn woensdag beëdigd tot griffier door rechter Anandkoemar Charan. De zittende substituut-griffier van de Griffie der Kantongerechten, Sudesh Simbhoedatpanday, heeft hen de eedformules voorgehouden.

De rechter benadrukte dat de taken van griffiers veel omvattend zijn. Zij moeten bijstand verlenen aan de rechters, notuleren en juridisch relevante feiten selecteren tot het inrichten van de administratie. Daarnaast het beheren van het archief alsook het goed voorbereiden van dossiers voor een zitting. Daarom is de geheimhoudingsplicht van zeer groot belang, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

De griffiers moeten zich niet schuldig maken aan het accepteren van giften in de relatie tot het werk, om iets te bespoedigen. Zij mogen geen zaken openbaren aan derden. Het is horen, zien en zwijgen, beklemtoonde Charan. De beëdigden kennen het klappen van de zweep, doordat zij eerst stage hebben gelopen en goed zijn bevonden, zei de kantonrechter.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May