Kinderen Alalapadoe krijgen schoolspullen van first lady
30 Jul 2018, 22:24
foto
Schoolkinderen uit het inheemse dorp Alalapadoe op bezoek bij first lady Ingrid Bouterse- Waldring. (Foto: NII)


Schoolkinderen uit Alalapadoe hebben van first lady Ingrid Bouterse-Waldring maandag een goedgevulde schooltas en schoolkleding voor het komende schooljaar ontvangen. Het dorp ligt in het ressort Coeroenie, in het zuidwesten van Sipaliwini

“We zijn al een tijdje bezig met de voorbereidingen van dit bezoek van de kinderen aan de stad. Dit alles is in samenwerking met het Nationaal Leger”, geeft Georgette Garcia-Elias, hoofd van het bureau van de First Lady aan. Van de eigenaar van Footcandy Suriname kregen de leerlingen schoenen gedoneerd. Ook kregen de kinderen, geheel op kosten van de presidentsvrouw, een maaltijd en een ijsje van Mc Donald's.

Verder doneert de First Lady ook kledingstukken, ondergoed en speelgoed aan de groep. Voor het dorp heeft de presidentsvrouw enkele tuingereedschappen, waaronder een kruiwagen, hark, schoffel en nog veel meer meegestuurd, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

De kinderen hebben ook presentjes voor de presidentsvrouw meegenomen die zij overhandigd kreeg in het perscentrum. De echtgenote van de president is haar donateurs heel dankbaar, die steeds weer ervoor zorgen dat zij kinderen in nood elke keer weer kan voorzien in de behoeftes die zij hebben.

De kinderen zijn vrijdag 27 juli 2018 gearriveerd in Paramaribo. Bij aankomst in de hoofdstad mochten zij mee naar de Hermitage Mall waar zij konden genieten van de verschillende vermakelijkheden. Op dinsdag 31 juli 2018 gaan de pupillen samen met hun begeleiders naar de Paramaribo Zoo. De groep vertrekt op vrijdag terug naar Alalapadoe.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May