Herstel weg naar Matta met donatie steenslag Grassalco
30 Jul 2018, 05:42
foto
Staatsmijnbouwbedrijf NV Grassalco heeft positief gereageerd op het verzoek om steenslag te schenken voor de weg naar Matta. (Foto: Afdeling Corporate Image NV Grassalco)


Met de donatie van 1000 kubieke meter steenslag, ter waarde van SRD 80.000, door NV Grassalco is het herstel van de weg naar het Inheemse dorp Matta vrijdag begonnen. Volgens planning wordt de rehabilitatie dinsdag afgerond. Het ministerie van Openbare werken, Transport en Communicatie en andere belanghebbenden hebben het verzoek voor hulp gedaan aan het staatsmijnbouwbedrijf. Kapitein Michel Karwafoedi van Matta is blij met de cruciale bijdrage.

Het bedrijf NV Main Transport heeft materieel ter beschikking gesteld om de voorbereidingen te plegen en het materiaal te verspreiden. Bewoners van Matta hadden de vorige week de weg naar West-Suriname, bij de afslag naar hun dorp, gebarricadeerd. Al jaren vragen zij dat de ruim anderhalve kilometer lange weg wordt verhard. In 2010 beloofde de overheid dat die geasfalteerd zou worden. Karwafoedi benadrukt dat het dorp alert blijft. De overheid zal worden gehouden aan de belofte dat de asfaltering van de weg in september of oktober dit jaar aanvangt. “We zullen strijd blijven leveren dat dit resultaat wordt bereikt,” benadrukt de kapitein.

Het staatsmijnbouwbedrijf zegt wederom inhoud aan zijn beleid voor maatschappelijk verantwoord ondernemen te geven met het beschikbaar stellen van het materiaal. De goudoperatie van Grassalco te Maripaston, ligt in Para. Employees werkzaam op deze operatie, hebben ook last ondervonden van de barricade, meldt de afdeling Corporate Image NV Grassalco.

Hoewel districtscommissaris van Para, Armand Jurel de wegversperringen afkeurt, stelde hij dat het protest van de bewoners het herstel van de weg heeft versneld. Hij bedankt Grassalco en de anderen voor hun steun aan dit project.

Karwafoedi is verheugd dat Grassalco medeleven heeft getoond met het dorp. Het gebaar van het bedrijf wordt zeer op prijs gesteld. “We zijn het bedrijf zeer dankbaar daarvoor. Zeker voor de snelle wijze waarop is ingespeeld op de situatie.” Intussen is het eerste deel van de weg goed begaanbaar.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May