Boy Scouts Suriname bestaat vandaag 94 jaar
29 Jul 2018, 20:31
foto
Boy Scouts Suriname bestaat van vandaag 74 jaar. Er zijn verschillende activiteiten gehouden om dit heuglijke feit te vieren. (Foto: Boy Scouts Suriname)


De Boy Scouts van Suriname heeft gisteren en vandaag activiteiten gehouden om het 94-jarig bestaan te vieren. Vandaag is er een dankdienst gehouden onder leiding van dominee Guno Zinhagel. In deze dienst die in het hoofdkwartier aan de Eddy Brumastraat gehouden is, is onder andere stilgestaan bij het werk van de organisatie in relatie tot de Schepper.

Hoofd Kwartier Commissaris Romeo Puljhun heeft in zijn felicitatieboodschap namens het bestuur een beroep gedaan op de leden om te werken aan de verdere groei. Hij herinnerde zijn gehoor aan de afspraak die gemaakt is met de wereldorganisatie om te werken aan de uitbreiding van het aantal padvinders wereldwijd.

De feestelijkheden zijn zaterdag begonnen met een wandelloop in de omgeving van het hoofdkwartier. Scouts, scholieren, ouders en vrienden van de organisatie hebben meegedaan aan deze 5 kilometer loop. Later op de avond hebben de scouts middels een 'sing song' hun zang- en verteltalenten getoond. Zang is een wezenlijk onderdeel in het padvindersspel. Niet alleen actieve scouts hebben zich hiervoor aangemeld maar ook enkelen waren na lange tijd aanwezig en hebben flink wat herinneringen opgehaald.

De oprichters van Scouting Suriname hebben 94 jaar geleden het zaad gelegd voor de vorming van jonge Surinamers tot volwaardige burgers. Dokter Jacob Rademaker heeft toen gewerkt aan de oprichting van de padvindersbeweging in Suriname. Behalve de organisatie vieren ook drie andere groepen te weten: de Akela A. Wright (groep 1/paarse dassers ), Ferrier Oranje dassers (groep 2) en de D.C. Herrenberg groep (groep 3), hun oprichtingsdag. Bij de oprichting werden de groepen met nummers aangeduid om ze later de voorzien van andere namen.

Het Thema samen zijn we sterk heeft de Boy Scouts van Suriname uitgekozen om andermaal aan te geven dat middels samenwerking veel bereikt kan worden.
Volgend jaar is een jubileum jaar en de voorbereidingen daarvoor zullen binnenkort aanvangen, meldt de organisatie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May