Notch uiteindelijk semikampioen SVB
29 Jul 2018, 04:37
foto
Junior Bomisa van SV Notch met de trofee. Rechts John Muntslag, directeur van de SVB.


Na langer dan een maand over en weer te hebben geprocedeerd tussen Notch en Surinaamse Voetbal Bond (SVB) enerzijds en Nishaan 42 anderzijds is zaterdag eindelijk de wedstrijd tussen beide ploegen in het Ronnie Brunswijk stadion opnieuw gespeeld. Dit keer trok Noch aan het langste eind en won zo de ontmoeting met 4-1. Hiermee veroverde de ploeg uit Marowijne het semikampioenschap.

De Telesur eerste divisie competitie van de SVB kon nog niet worden afgesloten omdat de semikampioen nog niet bekend was. Zowel Notch als Transvaal maakten aanspraak op het semikampioenschap. Echter ging Notch met succes in beroep op de laatste wedstrijddag tegen het meedoen van ongerechtigde spelers aan de zijde van Nishaan. De wedstrijd dreigde zaterdag weer niet door te gaan vanwege plotselinge zware regenval.

Uiteindelijk werd de bal aan het rollen gebracht. Notch opende de score via een penalty. Galgyto Talea pikte dit graantje mee. De wedstrijd was meer fysiek en nog al hard. Ook ontbrak het aan een patroon aan beide kanten. In de tweede helft maakte Rosario Hoogland van Nishaan de gelijkmaker (1-1).
Daarna kwam de snelle jeugdige spits van Notch Arnold Lantveld op toeren en pakte gelijk een hattrick. Notch had een gelijkspel voldoende maar won uiteindelijk de ontmoeting met 4-1.

De SVB-directeur John Muntslag overhandigde de beker aan de semikampioen. De medailles werden eveneens overhandigd alsook een bedrag van US$ 3000. Clubmanager Joël (Bordo) Martinus zette in eigen huis een schepje boven op door US$ 5000 aan de club te geven. Hiermee is het SVB eerste divisie competitie 2017 -2018 formeel afgesloten.

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May