Vooruitgang jeugd centraal op Caribisch forum
26 Jul 2018, 06:30
foto
Minister Lalinie Gopal van Sport en Jeugdzaken. (Foto: S en J/NII)


Suriname draagt op het Caribische forum voor populatie, jeugd en ontwikkeling in Georgetown bij aan 3 onderwerpen, namelijk uitvoering van het Montevideo Consensus, Suriname Sustainable Development Goals Youth Ambassadors Program en Youth Politcal and Civic Participation. Het forum duurt van 24 tot en met 26 juli en is vooruitlopend op een regionale conferentie die in augustus 2018 in Peru gehouden zal worden.

De vooruitgang in de ontwikkeling van de jeugd is de rode draad tijdens het forum. Minister van Sport en Jeugdzaken (S en J), Lalinie Gopal staat aan het hoofd van de Surinaamse delegatie. Het Caribisch forum biedt een kans aan beleidsmakers, jongerenvertegenwoordigers, onderzoekers, vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld en de Verenigde Naties om belangrijke kwesties te bespreken, meldt S en J via het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Er zal een uitkomstdocument worden geproduceerd dat bestaat uit aanbevelingen ter begeleiding van de monitoring en evaluatie van jeugdbeleid en programma's in de regio. Het gaat hierbij ook om een review van de Lisbon Declaration en het Montevideo Consensus.

De delegatie brengt op het forum een boodschap over van president Desi Bouterse. De president is verantwoordelijk voor ‘Community Development and Cultural Cooperation’ inclusief cultuur, gender, jeugd en sport. Volgens Bouterse is de stem van de jeugd belangrijk en kan deze een positieve sociale verandering teweegbrengen voor de belangrijke kwesties die worden besproken.

In de delegatie zitten vertegenwoordigers van het Nationaal Jeugdparlement, UN SDG Youth Ambassadors Program, CARICOM Youth Ambassadors Program, Binnenlandse Zaken en United Nations Populations Fund Youth Advisory Group of Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May