Lijnbus met schoolkinderen Para belandt in goot
25 Jul 2018, 14:24
foto
Vijf ambulances zijn ingezet om de gewonden af te voeren naar de Regionale Gezondheidsdienst. (Foto's: Burger Informatie Centrum Para).


Een particuliere lijnbus met 23 schoolkinderen is vandaag nabij Koropina in het district Para in de trens beland. Vier kinderen zijn zwaargewond. Alle inzittenden, inclusief chauffeur, zijn afgevoerd voor observatie naar het Medisch Centrum Lelydorp.

De leerlingen zijn van Lager Beroeps Onderwijs (LBO) Wit Santi en VOJ Kaikoesie school. De districtscommissaris van Para, Armand Jurel, was als eerste op de plek des onheils en heeft alle diensten opgeroepen om eerste hulp te verlenen. 5 ambulances van de Regionale Gezondheidsdienst en het Academisch Ziekenhuis Paramaribo zijn ingezet om de gewonden af te voeren, meldt het Burger Informatie Centrum Para.

Volgens verklaring van de chauffeur moet de stuurkogel het begeven hebben, waardoor er geen stuurbeweging van het stuurhuis mogelijk was. De bus ramde een elektrische mast en belandde in de goot. De politie van post Rijsdijk onderzoekt de zaak verder.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May