PL: SRD 250.000 voor Bigi Sma Dey en 'Wong Jawa'
25 Jul 2018, 00:54
foto
Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur geeft informatie tijdens de instructievergadering dinsdagavond.


Bestuur en structuren van de Pertjajah Luhur (PL) zijn volledig voorbereid op de activiteiten die de partij op 9 augustus in het district Commewijne zal houden. Het wordt een combinatie van Bigi Sma Dey en Day of the Wong Jawa (herdenking Javaanse Immigratie). De gehele organisatie wordt begroot op bijkans SRD 250.000, een bedrag dat bijeengebracht zal worden door partijleden en sponsors.

Tijdens een dinsdagavond gehouden instructievergadering is een commissie ingesteld om de gehele organisatie van deze twee bijzondere evenementen in goede banen te leiden. Aanwezigen op de instructievergadering hebben onder meer gesteld blij te zijn dat president Desi Bouterse de bijzondere bijdrage van de Javanen heeft erkend. Zij spraken de hoop uit dat het niet slechts om een verkiezingsstunt gaat. Bouterse is maandag naar Commewijne geweest om enkele projecten te realiseren vóór 9 augustus, wanneer de Javaanse immigratie wordt gevierd.

Twee locaties
Partijvoorzitter Paul Somohardjo heeft bekend gemaakt dat de activiteiten op twee locaties zullen worden gehouden. Als sublocatie is gekozen voor de Volksclub te Mariënburg, maar de belangrijkste plek is deze keer het Openlucht Museum te Nieuw-Amsterdam. Hij noemde als voordelen dat de plek schaduwrijk en uitgestrekt is. Daar zullen de meeste activiteiten worden gehouden, waaronder sport en kinderspelen, alsook muzikale en culturele optredens zoals de kotodans en de Awasa. Naast de reguliere formaties zal er deze keer een Hindostaans podium zijn met diverse topbands. Volgens Somohardjo is dit een blijk van dankbaarheid voor de ondersteuning die de partij heeft mogen ontvangen van haar Hindostaanse broeders en zusters. De PL-voorzitter zei verder dat de bevriende Chinese, Indiase en Indonesische ambassade vertegenwoordigd zullen zijn op deze voor de Javanen belangrijke dag.

Aandacht voor seniore burgers
Simultaan met de Day of the Wong Jawa zal de partij de seniore burgers – boven de 60 jaar - ook in het zonnetje zetten. Zij mogen zich tot en met 3 augustus bij de diverse kernen en structuren registreren om verzekerd te zijn van transport, ontbijt met koffie en thee en een warme maaltijd in de middag. De PL-topman zegt dat er een zodanig programma is opgesteld voor de seniore burgers, waarbij zij onbezorgd kunnen genieten van een dagje uit.

Naast de vele optredens zal er ook de jaarlijkse braderie zijn, met één verschil: degenen die een stand willen, hoeven daar niet voor te betalen. Landelijk zullen er ruim 200 bussen worden ingezet om de mensen naar en van Commewijne te vervoeren. De centrale aanmeldplek is het partijcentrum te Beekhuizen. De Bigi Sma Dey is voor de PL een belangrijke sociale verplichting. Zij stelt dat de senioren hun hele leven hard hebben gewerkt en het verdienen om minstens één keer per jaar te worden verwend. Het vorige jaar hadden ruim 1350 personen deelgenomen aan de Bigi Sma Dey van de partij.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May