Bouterse wil vóór 9 augustus resultaat in Commewijne
24 Jul 2018, 00:57
foto
President Desi Bouterse in gesprek met lokale autoriteiten en bewoners van Commewijne. (Foto: NII)


President Desi Bouterse streeft ernaar om een groot deel van de problemen in Commewijne opgelost te hebben vóór 9 augustus. Dan wordt de Javaanse immigratie herdacht. Bouterse heeft maandag een werkbezoek gebracht aan het district. Hij heeft zich georiënteerd op de staat van enkele belangrijke wegen in het district.

Tijdens dit bezoek werd Bouterse vergezeld van deskundigen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie en uit zijn kabinet. Gezamenlijk zijn opties bekeken voor het verharden van de geselecteerde wegen. De plaatselijke gemeenschap is bereid om zelf ook een bijdrage te leveren in de oplossing. De president is enorm onder de indruk van het geëtaleerde 'gotong rojong' gedachte.
Aansluitend op dit veldbezoek heeft de president overleg in de avond gehad met onder andere de ministeries van Financiën, Openbare Werken, Transport en Communicatie en die van Ruimtelijke Ordening en Grondbeheer, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

De president bezocht onderwijsinstellingen, sportfaciliteiten in het district en had ook een ontmoeting met de plaatselijke gemeenschap te Zorgvliet. Ter plekke hoorde Bouterse de problemen aan van buurtbewoners. Bewoners kaartten energie-, infrastructurele- en grondproblemen aan.

De president legde de nadruk erop dat de problemen gezamenlijk aangepakt zullen worden. Een werkgroep is in het leven geroepen om te werken aan de verschillende problemen binnen dit district. Volgens het staatshoofd zal vanuit zijn kabinet het werk begeleid en gemonitord worden. De aanpak van de problemen typeerde hij als een 'spoedproject in verband met Javaanse immigranten dag'.

De president wees op de bijzondere bijdrage van Javanen en vindt dat zij het meer dan verdiend hebben om een oplossing te brengen in de problemen.
Het staatshoofd riep de bewoners op om de productie ter hand te nemen, hiervoor hebben wij volgens hem als land te veel rijkdommen gehad van de Allerhoogste. “Suriname kan pas rijk worden als we daadwerkelijk gaan produceren,” stelde Bouterse.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May