Open dag National Soccer Academy druk bezocht
23 Jul 2018, 22:24
foto
De jeugdige voetbal pupillen demonstreren hun kunnen op de open dag van de National Soccer Academy Suriname. (Foto's: S en J/NII)


Het initiatief tot het opzetten van een National Soccer Academy in Suriname heeft veel bijval gekregen. De eerste open dag van het instituut, zondag in het Hemant Jaikaran Sportpark, was drukbezocht door hoogwaardigheidsbekleders, sporters en ouders. De minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, de districtscommissaris van Wanica Zuid- Oost, Audrey Hankers en de minister van Regionale Ontwikkeling, Edgar Dikan, waren aanwezig en riepen op tot ondersteuning.

Er is gestart met 3 categorieën: U-11, U-13 en U-15. De academie moet bijdragen aan de verbetering van talentvolle voetballers op technisch, persoonlijk en sociaal vlak. Gopal overhandigde sportmateriaal aan de initiatiefnemers. Zij zegt dat met deze start wederom de aanzet is gegeven tot het doen voortbrengen van technisch, tactisch, fysiek en mentaal goed opgeleide jeugdvoetballers.

De academie zal volgens Gopal ook moeten trachten de brug te slaan tussen de noodzaak tot het sporten en het beoefenen van topsport, om bij te dragen aan professionalisering van het Surinaamse voetbal, meldt het ministerie van S en J, via het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Hemant Jaikaran, die de academie leidt, heeft aangegeven dat het initiatief al jaren in de pijplijn zat. Volgens hem zit er een zakelijk karakter in het initiatief, waarbij sporters worden opgeleid en begeleid tot het hoogste niveau. Hij geeft aan dat zij met de opgedane kennis en vaardigheden in staat zullen zijn om op regionaal en internationaal niveau te functioneren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May