PALU-voorzitter: Laat Stef Blok, haal de euro's!
23 Jul 2018, 18:20
foto
Jim Hok, voorzitter PALU


"De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok, maakt ons land uit voor ‘failed state’, vanwege etnische opdeling en de Surinaamse regering staat op de achterste poten en komt met veel tamtam met een diplomatieke nota waarin dringend correctie van de uitspraken wordt geëist. Echter, wanneer weken geleden 19.5 miljoen euro, inmiddels is dat 23,5 miljoen, zonder enige zinnige verklaring wordt aangehouden en dat een enorme impact heeft op het economisch leven, is het muisstil. Dit is intussen kenmerkend geworden voor de huidige regering, namelijk steeds weer de verkeerde keuzes doen en de verkeerde prioriteiten stellen." Dit zegt Jim Hok, PALU voorzitter over de huidige ‘opschudding’ binnen regeringskringen over de uitspraken van Blok.

De onstuimige reactie van de regering geeft aan "dat wij nog steeds teveel waarde hechten aan de mening van Nederland, ook al beweren we van niet. Wat kan het ons nou schelen wat die minister Blok denkt? Hij heeft duidelijk een probleem en waarschijnlijk heeft ook NEDERLAND een probleem met politici met allerlei gevaarlijke vooroordelen, maar dan zijn toch niet ONZE problemen? Wij zitten met andere vraagstukken, waarvan de oplossing grotendeels in handen ligt van de regering," stelt Hok.

De PALU had graag gezien dat de regering weken (maanden?) geleden al in actie was gekomen om te protesteren tegen de aanhouding van de 19.5 miljoen euro en om DAAR dringend opheldering over te eisen. De partij heeft daartoe ook opgeroepen. "In plaats daarvan zagen we de minister van Financiën in alle stilte vertrekken om zogenaamd te gaan onderhandelen. Als wij zeker zijn van onze zaak, dan valt er niets te onderhandelen. De naam van onze Centrale Bank wordt bezoedeld door dit soort acties van Nederland en dat is waartegen we in actie moeten komen. En maanden later (dat was dus vorige week) wordt achter gesloten deuren aan DNA verteld dat we geen stap verder zijn gekomen en eigenlijk nog steeds niet weten wat er speelt. En intussen heeft deze actie van Nederland elke dag meer negatieve effecten op de economie. Dáár moeten we ons druk over maken, regering, niet over uitspraken van weer eens een gesjeesde minister van Nederland. Laat die Stef Blok, ga t geld halen!!!"
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May