Bee niet te spreken over behandeling op Zanderij
22 Jul 2018, 22:33
foto
De gesealde koffer van Assembleelid Marinus Bee wordt opengemaakt. Het plastiek wordt doorgesneden.


Assembleelid Marinus Bee (ABOP) is niet te spreken over de wijze waarop het Bestrijding Internationale Drug (BID) team hem zondagavond heeft behandeld op de Johan Adolf Pengel luchthaven. "Ik heb niks tegen controle, maar het is denigrerend om te ervaren hoe je in eigen land wordt behandeld. Mijn koffer die geseald was, is opengemaakt en de spullen zijn ondersteboven gekeerd," zegt Bee aan Starnieuws.

De volksvertegenwoordiger merkt op dat er geen enkele fatsoenlijke reden kan worden gegeven waarom hij op deze manier is bejegend. "De manier waarop het aan toe is gegaan, vind ik beledigend," zegt Bee. De koffer werd twee keer gescand, daarna is het plastiek doorgesneden. Alle spullen werden grondig bekeken.

"Dit is geen prettige ervaring om op zo een manier gecriminaliseerd te worden door je eigen mensen," zegt Bee. Hij heeft minder moeite met de honderd procent controle op Schiphol, maar vindt het erg dat hij deze bejegening op Zanderij heeft gekregen. Bee ervaart het als een politieke aanval.

Bee heeft gevraagd waarom hij deze behandeling moest ondergaan. Hij heeft van het BID team te horen gekregen dat het om regulier werk gaat. De mensen vonden het nodig hem zo grondig te controleren en te fouilleren. "Dit maak ik voor het eerst mee," zegt Bee. Wanneer hij terug is, zal hij deze kwestie aan de kaak stellen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May