NPS-voorzitter: Directeur SLM is een technische functie
08 Jul 2018, 06:29
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland.


NPS-voorzitter Gregory Rusland om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws er geen moeite mee te hebben dat partijgenoot Gerard Lau algemeen directeur is geworden van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). De partij heeft zich eerder op het standpunt gesteld dat voor technische functies er geen bezwaar bestaat als NPS'ers gevraagd worden die in te vullen.

Rusland merkt op dat deskundigen op plekken geplaatst moeten worden om goede resultaten te bereiken. Als het daarom gaat, is de politieke kleur niet van belang. De NPS-voorzitter merkt op dat hij als fractieleider in februari dit jaar nog vragen heeft gesteld over de SLM. "Wij willen ook dat de SLM beter gaat functioneren, het gaat om de national carrier," stelt Rusland.

De NPS-fractieleider had aan de toenmalige minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie in De Nationale Assemblee gevraagd dat acties ondernomen moesten worden, nadat alarmerende berichten verschenen in de Ware Tijd over de SLM. Hij kreeg ondersteuning van NDP-fractieleider André Misiekaba die aangaf dat zo snel mogelijk duidelijkheid moest komen. Wat hem betrof moesten de SLM-vliegtuigen aan de grond worden gehouden zolang er geen opheldering in deze zaak is.

Na die periode is het contract van de toenmalige directeur Robbi Lachmising niet meer verlengd. Nu is Gerard Lau benoemd als Chief Executive Officer en Steve Silos is aangesteld als de Chief Financial Officer. Zij gaan vanaf maandag aan de slag bij de SLM.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May