WK 2018: Frankrijk moet defensie Uruguay kraken
06 Jul 2018, 10:29
foto
Onduidelijk is of Edinson Cavani vandaag tegenover Kylian Mbappe komt te staan. (Foto: AFP)


Zeven klassieke doelpunten, ongelooflijke comebacks en Engeland dat een strafschoppenreeks wint. De kwartfinale van één van de beste WK-toernooien begint vandaag met het duel tussen Uruguay en Frankrijk in het Nizhny Novgorad Stadium in Moskou.

Het wordt een interessante botsing tussen Frankrijk met Antoine Griezmann en de verdedigers Diego Godin en Jose Gimenez van Uruguay. Het zijn immers alle drie teamgenoten van Atletico Madrid. Ze zijn zulke goede vrienden dat Godin de peetvader is van de dochter van Griezmann.

Griezmann ontmoette Godin en Gimenez op de luchthaven van Madrid gekleed in een Uruguay-trui toen ze terugvlogen na de kwalificatie van het WK. Griezmann zei dat hij zich "gedeeltelijk Uruguayaans" voelde. "Het is een nationaliteit waar ik van houd, een land waar ik van houd en het zal heel emotioneel voor mij zijn."

Middenvelder Nahitan Nantez van Uruguay die speelde voor Penarol - een team waar Griezmann lid van is - zei: "Griezmann is erg Uruguayaan, hij geeft zichzelf uit als een Uruguayaan. Voor hem wordt het een speciaal duel, net als voor ons. "Ik kan alleen maar zeggen dat we hopen dat hij zich goed gedraagt op het veld en zich herinnert dat hij half Uruguayaans is!"

De spits van Barcelona, Luis Suarez van Uruguay, heeft echter minder tijd voor zulke sentimenten. "Hij is Frans en hij weet niet hoe het is om je Uruguayaans te voelen," zei de 31-jarige. "Hij weet niet wie we zijn of wat we moeten doen om succesvol te zijn in het voetbal. Hij geniet van onze gewoonten en kan dezelfde taal spreken - maar we voelen ons anders."

De interne Atletico Madrid liefde daar gelaten, belooft het spel een fascinerende ontmoeting te worden. Beide landen hebben een aantal van 's werelds beste aanvalstalenten en hebben in de vorige ronde twee van de grootste favoriete voetballanden uitgeschakeld.

De ploeg van Frankrijk zal drie van de vijf duurste spelers in het voetbal hebben, zodra de transfer van Kylian Mbappe - 180 miljoen euro - van Monaco naar Parijs St-Germain plaatsvindt. Mbappe is de eerste tiener sinds de Braziliaanse legende Pele, die twee keer wist te scoren in een WK-wedstrijd. Mbappe scoorde twee keer in de 4-3 overwinning van Frankrijk op Argentinië in de achtste finales.

Uruguay - die voorbij Cristiano Ronaldo en Portugal ging - heeft Suarez en de topscorer aller tijden van Paris St-Germain Edinson Cavani in de voorste gelederen. Het paar heeft 98 gecombineerde internationale doelen.

Uruguay heeft bewezen dat het buitengewoon moeilijk te verslaan is. De ploeg heeft één van de beste verdedigingen in de competitie. Met Cavani en Suarez in de voorhoede, brengt het een grote dreiging met zich mee. Als Cavani niet in staat is om in dit duel te starten, zal dat een enorme klap zijn voor Uruguay.

Frankrijk is ondertussen langzaam beter en beter geworden sinds het toernooi begon. Les Blues explodeerde in zijn overwinning op Argentinië. Het wordt een spannend duel, als de mannen van Didier Deschamps als een goed team spelen in plaats van als een verzameling van zeer getalenteerde individuen. Als Mbappe en Paul Pogba op hetzelfde niveau spelen als tegen Argentinië, kan Frankrijk een plaats in de halve finales bemachtigen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May