De stem van een veteraan van het IOL
05 Jul 2018, 08:22
foto


Na het lezen van het stuk op Starnieuws d.d. 4 juli j.l. van de heer Bert Eersteling betreffende het IOL, moet ik hem bijzonder complimenteren voor de deskundige wijze waarop hij het probleem van de transformatie van het IOL heeft aangekaart. Als OD–Onderwijs van 1980-1998, heb ik gevraagd en ongevraagd gebruik kunnen maken van zijn deskundige adviezen. Ik hoop dat de minister van Onderwijs zijn opmerkingen en of aanbevelingen ter harte neemt en waar mogelijk direct uitvoert.

Het is toch bekend dat onze universiteit zich waggelend in stand houdt en dat de problemen daar steeds groter worden? De gemeenschap weet ook dat de output daar ver onder de maat is. Het is toch ook algemeen bekend dat de meeste docenten op onze VOJ en VOS scholen volgens de normen van het MinOWC niet bevoegd zijn om lessen te verzorgen? Ook weten we dat het aantal drop-outs op onze VOJ en VOS- opleidingen zeer hoog is en niet afneemt. De slagingspercentages op beide type opleidingen zijn niet hoopgevend.

Wil men met deze transformatie deze acute problemen sneller oplossen? Als gewezen docent van het IOL (meer dan 40 jaren) en gewezen actieve medewerker van het ministerie (langer dan 20 jaren) wil ik de minister ongevraagd adviseren gas terug te nemen en deze haast-je-rep-je transformatie van het IOL voorlopig achterwege te laten.

Mevrouw de minister, uw broer Robert Ferrier, met wie ik eind jaren zeventig van de vorige eeuw leiding heb mogen geven aan het Trefossa Instituut, kreeg van de Revolutie van ‘80 niet de kans zich verder te ontwikkelen. Deze dagopleiding werd toen geïncorporeerd in het IOL.

Als u de geplande transformatie uitstelt, geeft u mevrouw Dankerlui de mogelijkheid om samen met haar medewerkers, aangevuld met ter zake deskundigen, de acute problemen van het IOL direct aan te pakken. Zo zal u de zeer schaarse middelen die het MinOWC ter beschikking heeft, efficiënter kunnen besteden en vele ouders, docenten, studenten, e.a., zullen u zeer dankbaar zijn.

B.L. Tjin Liep Shie
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May