Gorré tekent 2-jarig contract als bondscoach Suriname
04 Jul 2018, 00:01
foto
Dean Gorré dinsdag op de training bij natio in het Frank Essed Stadion. (Foto: Ala-D Media)


Dean Gorré heeft dinsdag een tweejarig contract getekend met de Surinaamse Voetbal Bond (SVB). Hij is de nieuwe bondscoach van Suriname. Gorré was dinsdag op de training bij natio in het Frank Essed Stadion. Hij was zich komen oriënteren. De 47-jarige oefenmeester was eerder in 2015 de bondscoach van Suriname.

De nieuwe bondscoach, die de Nederlandse nationaliteit heeft, zal vrijdag officieel door de SVB worden gepresenteerd. Dit geldt ook voor de spelersgroep. Tijdens een persconferentie zal Gorré uit de doeken doen wat zijn plannen dit keer zullen zijn met de nationale selectie. In eerste instantie staat hoog op de lijst Concacaf Gold Cup. Bondsvoorzitter John Krishnadath bevestigt dat er een contract voor 24 maanden is getekend met Gorré. Hij wordt belast met de selecties vanaf de U-18 zegt Krishnadath. Er zullen activiteiten gehouden worden om geld binnen te halen om een staf van deskundigen om Gorré heen te hebben, geeft Krishnadath aan.

De training van dinsdag was goed bezocht. Voorlopig wordt er gewerkt met een selectie van spelers onder de 23 jaar met dispensatie voor drie spelers. Dit team is nog de A-selectie van Suriname. Of er hierin verandering zal komen, is nog niet duidelijk.

Binnen de spelersgroep is met enthousiasme gereageerd op de komst van Gorré. De training werd verzorgd door Eugene Verwey, die tot gisteren nog tijdelijk bondscoach was. De data waarop de vier wedstrijden van de Concacaf Nations League voor Suriname zijn intussen vastgesteld. Opvallend is dat de uitwedstrijd van 6 september tegen Dominica niet in Dominica, maar in Guadeloupe gespeeld wordt. De eerste thuiswedstrijd van Suriname is tegen de British Virgin Islands en vindt plaats op 13 oktober.

Ala-D Media
Advertenties

Saturday 16 October
Friday 15 October
Thursday 14 October