Suricorps viert lustrum met Kinderhuis Samuel
03 Jul 2018, 15:53
foto
Suricorps heeft in verband met haar vijfjarig bestaan een educatieve dag gehouden met de kinderen uit kindertehuis Samuel.


De vrijwilligersorganisatie Suricorps for Development viert op 4 juli haar eerste lustrum. Een van de activiteiten rond de verjaardag was het opknappen van het terrein van het terrein van Kinderhuis Samuel. De voorzitter van Suricorps for Development, Humphrey Dundas, blikt tevreden terug. Sinds het vertrek van Peace Corps uit Suriname zijn naast structureren van de organisatie tal van duurzame gemeenschapsprojecten uitgevoerd op het gebied van onderwijs, gezondheid, cultuur, gender en milieu. Ook is er een vrijwilligersbeleid ontwikkeld. Suricorps telt nu ruim 300 vrijwilligers


De ruim dertig kinderen van dit tehuis, variërend tussen 7 en 18 jaar, hebben een leuke en educatieve dag meegemaakt maandag. Allereerst werd hen kennis bijgebracht over de Sustainable Development Goals (SDG’S). Op een interactieve wijze werden de zeventie werelddoelen met hen behandeld. De nadruk is gelegd op de doelen die te maken hebben met WASH (Water, Sanitatie en Hygiëne) en milieu. De kinderen is het belang van goed handen wassen in de praktijk bijgebracht. Er was ook genoeg tijd over voor spelen, eten en een taart. Het tehuis dat kreeg ook een grote vuilniston en schoonmaakmiddelen waaraan een dringende behoefte was.

Directeur Kamla Brug is dankbaar voor de prettige dag die de kinderen hebben gekregen. Volgens haar zijn tehuizen altijd behoeftig. Elke steun wordt daarom zeer gewaardeerd. "We weten dat het heel erg zwaar is over het algemeen echter blijven we ons inzetten voor het Surinaamse kind". Brug hoopt dat Suricorps mag groeien naar grotere hoogten.

Dundas spreekt de hoop uit dat Suricorps, intussen uitgegroeid tot een nationale vrijwilligersorganisatie gericht op duurzame gemeenschapsontwikkeling, met ondersteuning van partners en de vrijwilligers nog vele jaren doorgaat. Er zijn reeds goede samenwerkingsbanden met grote organisaties zoals onder meer de UNDP, UNICEF, PAHO, UNV, NIMOS, bedrijven als Staatsolie en Iamgold alsook gemeenschappen, kennisinstituten, scholen en regionale organisaties.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May