WK 2018: Zweden in kwartfinale na matige wedstrijd
03 Jul 2018, 13:20
foto
Zweden is dolgelukkig met het gouden doelpunt dat in de tweede helft is gemaakt. In de kwartfinale ontmoet Zweden de winnaar van de wedstrijd Engeland-Colombia . (Foto: Reuters)


Emil Forsberg heeft ervoor gezorgd dat Zweden na 24 jaar de kwartfinale zal spelen. Zwitserland, dat de betere kaarten had, heeft een matige wedstrijd gespeeld, gekenmerkt door slechte passes. De Zwitsers hadden gehoopt de ban van 64 jaar te zullen doorbreken in St. Petersburg. Nu moeten ze vier jaar wachten op deze droom te kunnen realiseren.

De eerste helft van de wedstrijd stelt niet veel voor. Er zijn wel kansen gecreëerd aan beide zijden, maar de afronding laat te wensen over. Marcus Berg had in de eerste helft Zweden al een behoorlijke voorsprong kunnen geven. Drie goede momenten heeft hij niet kunnen benutten. Het tempo is bijzonder laag met weinig hoogtepunten. De rust wordt ingegaan met een blanco score.

Aan het begin van de tweede helft komt er nog steeds geen vaart in de wedstrijd. Zwitserland creëert enkele kansen, maar de bal wordt goed geblokt door Zweden. In de 66e minuut komt er eindelijk verandering in het patroon. Forsberg schiet de bal richting doel. Deze belandt via Manuel Akanji in het net. De Zwitsers beseffen dat het nu of nooit is. De druk voor het doel van Zweden wordt opgevoerd, maar er wordt niet gescoord. Zweden verdedigt met man en macht.

In de laatste seconden van de blessuretijd wijst de scheidersrechter naar de penaltystip nadat Michael Lang van Zwitserland Martin Olsson probeert tegen te houden die recht op het doel afgaat. De videoscheidsrechter (VAR) komt aan te pas. Na verificatie blijkt dat de overtreding op de rand van het strafschopgebied is begaan. De rode kaart blijft staan, maar Zweden krijgt een vrije trap. De stand blijft 1-0, maar dat maakt Zweden niks meer uit. Forsberg is uitgeroepen tot 'man of the match'.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May