WK 2018: Colombia laat zich niet afschrikken
03 Jul 2018, 14:41
foto
Ook tijdens dit WK-toernooi heeft James Rodriguez (r) zijn buitengewone voetbaltalenten getoond. (Foto: Reuters)


Het laatste duel in de achtste finales in de Otkrytie Arena tussen Colombia en Engeland zal bepalen wie het opneemt tegen Zwitserland of Zweden. Engeland is ongeslagen tegen Colombia in hun vijf eerdere ontmoetingen. Michael Owen scoorde een hattrick in de meest recente wedstrijd, die Engeland in 2005 met 3-2 won in New Jersey.

De Three Lions versloegen Colombia met 2-0 in hun enige vorige WK-ontmoeting dankzij goals van Darren Anderton en David Beckham in de groepsfase van het toernooi van 1998. Engeland heeft echter maar twee van zijn duels in de achtste finales op een WK gewonnen sinds het toernooi in Italië in 1990. Het won van Denemarken in 2002 en van Ecuador vier jaar later.

Afgezien van de glorie van 1966 heeft Engeland ook nooit een topploeg verslagen in de knock-outfase in een finale. Daar komt nog bij kijken dat geen enkel land meer strafschoppenreeksen heeft verloren tijdens een WK dan de Engelsen. Ze hebben in totaal zes van de zeven penaltyreeksen verloren bij grote toernooien.

Tegenstander Colombia behaalde zijn beste prestatie ooit tijdens het WK in 2014 door de kwartfinales te behalen, voordat het verloor van gastland Brazilië. "We zijn een beter team dan vier jaar geleden", zegt doelman David Ospina. "We zijn samen, meer ervaren en hebben een sterkere ploeg spelers dan we in Brazilië hadden. Onze spelers spelen in de beste clubs, de beste competities en zijn gewend aan wedstrijden van deze omvang, dus niets zal ons bang maken."

De Engelse trainer Gareth Southgate kan weer beschikken over Dele Alli, nadat hij de groepswedstrijden tegen Panama en België had gemist. Southgate zal de spelers die hij rust gaf in het duel tegen de Belgen, vandaag opstellen. Daartussen zit aanvoerder Harry Kane, die tot nog toe vijf doelpunten heeft gescoord op dit toernooi.

Colombia zal toezicht houden op de fitheid van de ster-middenvelder James Rodriguez, die gedwongen het veld moest verlaten in het duel tegen Senegal. Een scan van zijn rechter kuit heeft zwelling getoond, maar geen spierblessure aan het licht gebracht. Het blijft onduidelijk of Rodriguez vandaag zal starten.

Middenvelder Wilmar Barrios zou kunnen terugkeren in het basiselftal, waarbij Colombia mogelijk een meer behoudende opstelling zal hebben dan in zijn duel tegen Senegal dat het moest winnen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May