Saramacca kijkt terug op geslaagde sportieve Keti Koti
02 Jul 2018, 20:48
foto
Winnaars van de wedstrijden in Saramacca, gehouden op zondag 1 juli, gaan niet met lege handen naar huis.


'Saramacca Jeugd Sport in beweging, onder leiding van Assembleelid Naomi Samidin (NDP) is op 1 juli gestart met een U11 en U15 voetbalcompetitie op het kunstgrasveld van Groningen, waaraan teams uit alle ressorten deelnemen.
Bij de aftrap van de eerste wedstrijd gaf Samidin aan dat zij hoopt dat het initiatief na deze competitie wordt voortgezet door de Saramacca Sport Bond.


In het district zijn er weinig recreatiemogelijkheden voor de jongeren en aan sport doen is goed voor de ontwikkeling, benadrukte Samidin. Naast de start van de voetbalcompetitie werden er zondag ook een volleybaltoernooi met vijf teams en slagbalknock-out met zes teams gehouden. Ook de vele niet-sportende bezoekers kwamen aan hun trekken. 'Saramacca Jeugd Sport in beweging had in verband met 155 jaar Emancipatie naast de sportactiviteiten ook een braderie en een cook-out krab en kip ‘effe anders’ op het Kermisterrein gehouden.

Om 12 uur werd er stilgestaan bij de betekenis van Keti Koti herdenking. De ministers Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken, Lalinie Gopal van Jeugd en Sportzaken, districtscommissaris Sarwan Ramai en Samidin gaven in hun toespraken aan hoe Saramacca met al zijn verschillende culturen de verkregen vrijheid in 1863 omzet in eenheid. Minister Gopal zegde alle steun toe aan de initiatiefgroep. Voor de allerkleinsten had zij een verrassing. Over ongeveer twee weken zal het ministerie van Jeugd en Sportzaken een speeltuin plaatsen op het Kermisterrein van Groningen.

Na de toespraken werd er een bloemstuk geplaatst bij het Emancipatie monument op het Monumentenplein. In de middag brachten de Zundap-riders en de motorclub een bezoek aan Groningen. Een mooie kans voor de vrouwelijke bezoekers om een ritje op een stoere motor te maken. En voor hen, die Groningen vanuit de lucht wilden zien, had nv STP een hoogwerker geplaatst waar bezoekers mee omhoog konden. Saramacca ziet terug op een geslaagde Keti Koti viering.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May