WK 2018: 'Messi kan het niet alleen'
30 Jun 2018, 10:29
foto
Lionel Messi kan het niet alleen doen, is de boodschap van coach Jorge Sampaoli aan zijn spelers. (Getty Images)


Twee voetballende zwaargewichten die tot nu toe niet eens in de buurt zijn gekomen van hun beste vorm, gaan in Kazan de confrontatie aan met de wetenschap dat ze hun spel serieus zullen moeten opnemen als ze één van de meest open WK-toernooien in jaren willen winnen. Het duel vandaag is de eerste tussen twee vorige wereldkampioenen op dit WK.

De zenuwen van Argentinië waren intens gespannen, voordat Messi en co op een of andere manier door een tumultueuze groepsfase kropen. Het was allemaal dankzij een zeldzaam en onbetaalbaar doelpunt van verdediger Marcos Rojo in de 86e minuut tegen Nigeria. "Het was winnen of sterven", zei Gonzalo Higuain, terwijl Lionel Messi toegaf dat hij "zich niet eerder zo'n leed kon herinneren".

De Fransen aan de andere kant hebben hun jongste team sinds 1930 in een WK-toernooi ingezet in hun openingswedstrijd tegen Australië. Maar ondanks de jeugdige uitbundigheid hebben de manschappen van trainer Didier Deschamps de klus geklaard.

De overgang van de Fransen naar de laatste 16 was misschien even onbezorgd als die van Argentinië beladen was. Maar Deschamps kan nog steeds niet het beste halen uit het geweldig blok aanvallend talent dat hij tot zijn beschikking heeft.

Zijn Argentijnse tegenhanger, Jorge Sampaoli, heeft zijn spelers duidelijk gemaakt dat Lionel Messi het niet alleen kan. "Hij heeft de steun van zijn teamgenoten nodig, alleen dan zal hij in staat zijn om op zijn best te spelen.” Hij is vol van zijn sterspeler. "Zijn menselijke kant is geweldig. Hij is een persoon die voelt, die huilt, die lijdt, die blij is als Argentinië wint. Ik heb hem verdrietig gezien en ik heb hem gelukkig gezien.” Hij spreekt uitlatingen als zou Messi het niet leuk vinden om voor Argentinië te spelen tegen. “Dat is niet waar."

Het is de eerste keer dat landen partijen elkaar ontmoeten in de achtste finale van een WK-toernooi. Frankrijk en Argentinië zullen voor de 12e keer tegenover elkaar staan. De Zuid-Amerikanen houden de overhand met zes overwinningen tegen twee. Ze hebben hun doel ook schoon gehouden in acht van hun eerdere elf ontmoetingen.
Frankrijk en Argentinië hebben in de laatste 32 jaar slechts twee keer tegen elkaar gespeeld, in vriendschappelijke wedstrijden in 2007 en 2009. Argentinië won die duels met 1-0 en 2-0.

De Fransen zitten in het duel vandaag zonder Benjamin Mendy van Manchester City die een spierblessure heeft opgelopen. Lucas Hernandez zou beschikbaar moeten zijn en Deschamps zal naar verwachting de spelers terugroepen die hij rust had gegeven in de wedstrijd tegen Denemarken.

Nabil Fekir kan aan de start beginnen na indrukwekkende invalbeurten, terwijl rechtsachter Djibril Sidibe misschien komt in plaats van Benjamin Pavard.
Argentinië heeft geen nieuwe zorgen over de blessure en zou kunnen vasthouden aan hetzelfde team dat met 2-1 won van Nigeria. Middenvelder Enzo Perez heeft een klein dijbeenprobleem, maar hij moet fit genoeg zijn om te starten.

Dit wordt de 15e wedstrijd van Argentinië onder coach Sampaoli en het kan de eerste keer zijn dat hij een ongewijzigde team opstelt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May