17 vrouwen ontvangen certificaat cursus koto en angisa
30 Jun 2018, 12:01
foto
De cursisten met hun koto en angisa. Zij zullen deelnemen aan de wandelloop die op 1 juli in Nickerie zal worden gehouden.


De commissie-1 juli-viering-Nickerie heeft de cursus 'leri mek yu koto nanga tai yu angisa' afgesloten met de certificaatuitreiking aan de deelneemsters. Negentien personen zijn gestart met de cursus en 17 hebben uiteindelijk hun certificaat in ontvangst kunnen nemen. De cursus heeft 8 weken geduurd.

Voorzitter Ignasius Koulen van de commissie 1 juli viering Nickerie zegt dat het thema ‘Manspasi yu srefi fu opo yu pasi’ helemaal past in het leren maken van de 'koto en tai yu angisa'. De cursus werd verzorgd door Carmen Bunwaree en Mildred Potmis, die hun kennis wilden overdragen aan de jongeren.

Juliette Alpin, die de cursus gevolgd heeft, was altijd nieuwsgierig naar hoe de koto's gemaakt werden. Nu heeft ze zelf haar bigi koto gemaakt en verschillende angisa's leren binden. Na de certificaatuitreiking werd er lekker gesmuld van de bojo's, viadu's, mopéstroop en gemberbier.

In oktober zal er wederom een cursus verzorgd worden, zodat tegen 25 november de cursisten zelf hun angisa en koto kunnen hebben. De cursisten zullen op 1 juli tijdens de wandelloop hun koto´s en angisa´s aandoen zodat het publiek kan zien wat zij geleerd hebben.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May