WK 2018: Colombia heeft overwinning nodig
28 Jun 2018, 10:32
foto


In Groep H is Polen al uitgeschakeld. De verrassing in deze groep zijn de Japanners. Hun openingsduel tegen Colombia wisten ze te winnen met 2-1. Vervolgens speelde Japan gelijk tegen Senegal, 2-2. Met vier punten uit twee wedstrijden, heeft Japan maar een punt nodig om door te gaan naar de achtste finales. Maar als Polen speelt, zoals het kan, is de kans reëel dat Japan in zijn derde duel het onderspit delft.

De Poolse aanvoerder Robert Lewandowski blikt terug op de prestaties van zijn team. “We realiseren ons dat we niet goed genoeg hebben gepresteerd, maar dat is niet iets dat we niet kunnen verhelpen.” Hij vervolgt: “We hebben zoveel als we konden gevochten, maar dat was alles wat we konden doen gezien de problemen waarmee we kampten voor het WK in termen van blessures en fitheid.”

Japan heeft de twee voorgaande wedstrijden tegen Polen gewonnen. De Japanners scoorden in totaal zeven punten in de twee duels en hadden geen enkel tegendoelpunt.
Ook Senegal heeft maar een punt nodig om door te gaan naar de achtste finales. Senegal heeft zijn openingsduel tegen Polen met 2-1 gewonnen en heeft het tweede duel tegen Japan gelijk gespeeld. Met vier punten uit twee wedstrijden staat Senegal voorlopig aan kop in Groep H.

Colombia zit op drie punten uit twee duels en maakt kans op plaatsing als het wint van Senegal. Als Polen dan ook nog Japan verslaat, kan Colombia als groepswinnaar naar de achtste finales.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May