WK 2018: Schrijf de Duitsers nooit af
27 Jun 2018, 10:33
foto


Schrijf de Duitsers nooit af. Met de spectaculaire en dramatische late winst van Toni Kroos tegen Zweden, blijft Duitsland hopen om twee achtereenvolgende toernooien kampioen te worden sinds Brazilië dat deed in 1962. Maar de Duitsers hebben nog een lange weg te gaan voordat ze een plaats in de laatste 16 kunnen verzegelen, laat staan kunnen blijven dromen over nog een finale op 15 juli.

Duitsland moet de Zuid-Koreanen verslaan met twee of meer doelpunten of een beter doelsaldo hebben dan Zweden om zich te verzekeren van een plaats in de achtste finales. De overwinning op de Zweden is enigszins aangetast door de onsmakelijke onrustige scènes die hun vieringen na het doel van Kroos ontsierden. De Duitse voetbalbond (DFB) heeft twee personeelsleden geschorst na boze uitlatingen die werden gedaan tussen beide banken.

Zuid-Korea is de enige partij in dit WK die zijn eerste twee van de drie wedstrijden heeft verloren, maar nog steeds een minieme kans heeft zich te kwalificeren.
Twee van de drie wedstrijden tussen Zuid-Korea en Duitsland waren op een WK-toernooi. De Duitsers hebben beide wedstrijden gewonnen: 3-2 in 1994 en 1-0 in 2002. Zuid-Korea's enige overwinning tegen Duitsland was in een vriendschappelijk duel in 2004.

Duitsland speelt vandaag zonder Jerome Boateng die een rode kaart kreeg in he duel tegen Zweden. Maar er is goed nieuws, teamgenoot Mats Hummels is weer fit na een nekblessure. Zuid-Korea moet het doen zonder aanvoerder Ki Sung-yueng die een dijbeenblessure heeft.

Mexico vs Zweden
Mexico heeft een punt tegen Zweden nodig om door te gaan en groepswinnaar te worden. De Mexicanen gaan ook zelfs met een verlies naar de volgende ronde als Duitsland niet wint.

Zweden zal zich zeker kwalificeren als het wint of het resultaat van Duitsland verbetert. Als ze Mexico verslaan en Duitsland niet wint, zal Zweden de groep aanvoeren.
Duitsland moet winnen met twee of meer doelpunten of een beter resultaat dan Zweden om zijn kwalificatie te garanderen.

Als zowel Duitsland als Zweden gelijk spelen, zal het team dat het hoogst heeft gescoord als tweede in Groep F worden geplaatst. Als beide duels bij een gelijkspel dezelfde score hebben, eindigt Duitsland als tweede in een onderlinge positie.
Zuid-Korea moet Duitsland verslaan en hopen dat Zweden van Mexico verliest om een kans te maken zich te kwalificeren.

Met alles om voor te spelen in Groep F, zou de opbouw van deze wedstrijd moeten worden gedomineerd door voetbal, maar in een tijd van sociale media, wanneer de inzet hoog is, kunnen onaangename dingen volgen.

Na de late gelijkmaker van Duitsland tegen Zweden, via de briljante voet van Toni Kroos, werden de messen snel geslepen in een misselijkmakende mode. De Zweedse middenvelder Jimmy Durmaz, die de vrije trap veroorzaakte, werd online bedolven door bedreigingen met de dood. Het was precies die vrije trap die Kroos met een prachtige omhaal in de 95e de bal in de netten knalde.

Durmaz zei in reactie daarop, met de steun van zijn teamgenoten: "We staan verenigd, we zijn Zweden." Zijn teamgenoten hebben het misbruik gekenmerkt als "onaanvaardbaar."

Eenheid op het veld is ook nodig als Zweden zich wil herstellen van die hartverscheurende nederlaag om in de knock-out fase te komen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May