Bouterse en Kovind praten na over het staatsbezoek
26 Jun 2018, 19:20
foto
President Desi Bouterse tijdens een persconferentie afgelopen week. (Foto: Leroy Troon)


President Desi Bouterse en zijn Indiase ambtgenoot Ram Nath Kovind hebben eerder op de dag een telefonisch onderhoud met elkaar gehad. President Bouterse laat via het Nationaal Informatie Instituut optekenen dat met het staatsbezoek van Kovind een diepere dimensie is gekomen in de relatie tussen beide landen. President Kovind heeft zijn ambtgenoot bedankt voor de gastvrijheid die hij heeft ervaren.

India en Suriname hebben een historische band. Echter wordt volgens president Bouterse, dit bezoek niet alleen bekeken vanuit een historisch perspectief, maar heeft het ook te maken met de wijze waarop er aan de Zuid-Zuid relatie een hardere en concretere inhoud wordt gegeven. Het staatshoofd benadrukte verder dat het er uiteindelijk om gaat dat beide landen uit deze relatie economische voordelen halen ten faveure van hun bevolking.

Op de vraag als de uitnodiging van de Indiase president een politieke stunt is, geeft Bouterse aan "dat we in de politiek zijn voor beterschap van de bevolking en niet voor een show van ons zelf. Wanneer we praten over een Zuid-Zuid relatie en wederzijds voordeel, dan is het mijn plicht om voor de Surinaamse bevolking hier inhoud aan te geven”.

President Bouterse door dit bezoek duidelijk een win-win situatie kan zijn voor zowel Suriname als India. Dat is volgens het staatshoofd wat het politieke uiteindelijk inhoudt. De regeringsleider werd wederom door president Kovind uitgenodigd voor een tegenbezoek aan India.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May