WK 2018: Frankrijk groepswinnaar C
26 Jun 2018, 13:18
foto
Deze toeschouwer uit zijn misnoegen over het optreden van Frankrijk en Denemarken. (Getty Images)


Een slaapwekkende vertoning is het geworden in het duel tussen Frankrijk en Denemarken in groep C. ‘Les Bleus’ had zich al voor deze wedstrijd geplaatst voor de achtste finales, terwijl Denemarken slechts één punt nodig had om zich te kwalificeren. Een gelijkspel, ook al is het een blanco score, levert dus ook het nodige puntje op, moeten beide partijen hebben gedacht. Na de spannende wedstrijden gisteren in Groep B -Portugal tegen Iran en Spanje tegen Marokko – zuigt de vertoning van Denemarken en Frankrijk alle enthousiasme van het WK-toernooi eruit.

Geen passie, weinig vaardigheden en absoluut geen ambitie. Een duel om uit te fluiten. De Fransen vertonen geen tekenen van aanvalslust. Ze spelen het balletje maar rond. De Denen proberen nog wat in de eerste 45 minuten. Ze zijn solide in de defensie en gevaarlijk op de counter. Frankrijk heeft een paar mooie passen, maar verder komt het niet.

Denemarken blijft zoeken. Doelman Steve Mandanda – in de basis in plaats van Hugo Lloris- moet op het half uur redding benen. Andreas Cornelius omzeilt zijn verdediger en geeft een lage bal aan Christian Eriksen die voor doel gaat. Lucas Hernandez moet eraan te pas komen, om Mandanda te helpen. Eriksen komt nog tegen de doelman aan.

In de tweede helft gaat de slappe vertoning door. De wedstrijdstatistieken spreken voor zich 4 schoten waarvan een op doel van de Denen tegen over 11 van de Fransen, met drie het op doel. Met vier hoekschoppen voor Denemarken en twee voor Frankrijk is het beeld van de ‘strijd’ geschetst. De Fransen hebben balbezit en de Denen wachten maar af, alsof ze het op een akkoordje hebben gegooid om de wedstrijd maar uit te spelen. Voor menige fan op de tribune zou een oefenduel waarschijnlijk interessanter zijn geweest. Het geboe en gefluit klinkt dan ook steeds luider. Het is het eerste duel dat in een 0-0 stand eindigt.

Frankrijk is groepswinnaar met zeven punten en komt in de achtste finales uit tegen de nummer 2 van Groep D, waar Nigeria voorlopig staat. Denemarken plaatst zich als nummer 2 in groep C met 5 punten en zal uitkomen tegen groepswinnaar D op de plaats waar Kroatie staat. Voor Peru en Australië is het toernooi voorbij. Peru wist zijn laatste duel tegen Australie vandaag nog te winnen met 2-0.

Tot nog toe zijn uitgeschakeld: Saudi-Arabië en Egypte in Groep A, Iran en Marokko in Groep B, Peru en Australië in Groep C, Costa Rica in Groep E, Panama en Tunesië in Groep G en Polen in Groep H. Voor zes landen moet het oordeel nog vallen.




Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May