WK 2018: Peru sleept Australië mee naar huis
26 Jun 2018, 13:13
André Carillo scoort in de eerste helft de openingsgoal van Peru, dat al uitgeschakeld is voor dit WK. (Foto: Reuters)

Peru heeft Australië verslagen met 2-0 en wordt derde in de groepsronde. Peru sleept met opgeheven hoofd de 'Socceroos' mee naar huis. Peru speelt met de instapkaart in zak tegen Australië dat theoretisch een kans had om de volgende ronde te bereiken. De Zuid-Amerikanen, Frankrijk én Denemarken gooien echter roet in het eten. Australië dat op papier de betere ploeg is, heeft niet kunnen scoren en zit nu met de blaren.

De eerste acties in de eerste helft komen van Australië. Mile Jedinak, de man met het lange baard, die als eerste een kans krijgt om te scoren, schiet meters over het doel. De aanvaller André Carillo zorgt in de 18e voor historische sensatie met een keihard schot, dat de netten doen trillen. Hij scoort het eerste doelpunt van Peru. De duizenden Peruanen in Sochi gaan uit hun dak.

Australië beheerst het spel beter dan Peru, maar de doelpunten blijven uit. Middenvelder Mathew Leckie krijgt een goud kans om de bal in het doel te schuiven. De verdediging van Peru denkt er anders over waardoor de gelijkmaker uitblijft. De tweede gele kaart is voor Yoshimar Yotún van Peru. De rust wordt ingegaan met 1-0.

De tweede helft is nauwelijks 5 minuten oud of Paolo Guerrero maakt er 2-0 van voor Peru. Australië, van de Nederlandse bondscoach, Bert van Marwijk, heeft geen antwoord terug. Het spel van de Australiërs is teruggezakt. De enkele schoten die gelost worden richting doel, zijn niet wat ze wezen moeten. Australië belandt op de bodem van Groep C en mag van het grootste werelddeel verlaten naar het kleinste continent.