Readytex start jubileum-viering met Keti Koti
27 Jun 2018, 08:30
foto
Readytex heeft Keti Koti geïncorporeerd bij de viering 50e jubileum.


Readytex NV viert op 15 oktober haar 50-jarig bestaan. "Een halve eeuw, dat is niet niks. Velen zullen het er met ons over eens zijn dat Readytex is uitgegroeid tot veel meer dan een ‘gewone’ winkel. De welbekende winkelzaak, die ook wel ‘ala sma winkri’ wordt genoemd, is anno 2018 gewoonweg een begrip in de Surinaamse binnenstad. Surinamers uit alle lagen van de bevolking en ook een groot aantal terugkerende toeristen weten dat Readytex de plek is waar zij voor allerlei artikelen aan hun trekken komen," stelt het bedrijf in een persbericht.

In 1968 opende Readytex als een schoenengroothandel. De zaak groeide geleidelijk uit tot een winkel met kleding en textiel en uiteindelijk naar de grote winkelzaak met de vijf subdivisies: Readytex casual wear, Readytex baby, Readytex specials, Readytex crafts & souvenirs en Readytex Art Gallery.

Readytex is een winkel voor iedereen. Ala sma winkri. Readytex wil vooral de Surinaamse identiteit etaleren bij deze jubileumviering. Het bedrijf heeft in de aanloop naar de bigi yari enkele speciale performances op zijn programma staan. De drie performances zijn afgestemd op twee belangrijke nationale feestdagen en op de verjaardag zelf. De aftrap voor het feestprogramma is in verband met de Keti Koti-viering een Apinti estafette op zaterdag 30 juni. Een groep muzikanten van NAKS Okobua start om 10:30 uur ‘s morgens een Apinti estafette vanaf het standbeeld van Kwakoe aan de Dr. Sophie Redmondstraat en zodra zij aankomen voor de deur van Readytex aan de Maagdenstraat sluiten ook dansers zich aan bij het optreden. Het geheel wordt afgerond met een ‘Apinti pagara’.

De tweede activiteit vindt plaats ter gelegenheid van de viering van de Dag der Inheemsen en die ter herdenking van de Javaanse immigratie, op zaterdag 11 augustus. Voorbijgangers en klanten van Readytex kunnen op deze dag vanaf 10:30 uur meegenieten van een fusion van optredens van Paremuru en Sambura Maestro en het Javaans Anklong orkest.

De derde grote activiteit is op de verjaardag zelf. In een wervelende flashmob op de bigi yari van 15 oktober, komen Inheemse Sambura dansers, een Brassband en Tazza voor de deur van Readytex bijeen voor een waardig verjaardagsfeest. Readytex nodigt hierbij alle klanten en geïnteresseerden uit om te komen genieten van deze speciale optredens van de Surinaamse artiesten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May