Arjunaboom symbool samenwerking traditionele geneeswijze
21 Jun 2018, 10:35
foto
Als symbool voor de samenwerking op het gebied van Ayurveda is door de staatshoofden van India en Suriname de Arjunaboom geplant. Een gift van de Indiase president Ram Nath Kovind.


Bij Baba en Mai, het monument van de Hindostaanse immigratie, is een Arjunaboom geplant door presidenten Desi Bouterse en Ram Nath Kovind. De boom, bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen, is door Kovind meegenomen uit India. Het Indiase staatshoofd is ook gekomen met een uitnodiging aan Bouterse voor een staatsbezoek aan zijn land. Bouterse is “very honored, very delighted” met de invitatie.

De Arjunaboom is een gift van het Indiase staatshoofd aan Suriname. De boom staat symbool voor de samenwerking op het gebied van traditionele geneeswijzen en de goede relatie tussen India en Suriname in het algemeen, geeft Kovind aan. “Ik hoop dat de boom goed verzorgd wordt zodat deze een groot symbool wordt van onze gedeeld cultureel erfgoed,” haalt het staatshoofd aan. De boom kan 25 meters hoog worden. De plant wordt ook wel Guardian of the heart genoemd. De bast bevat stoffen die de gezondheid van het hart helpen bevorderen. Arjuna wordt ook gebruikt om hart- en vaatziekten te behandelen, de bloeddruk op peil te houden, de bloedstroom te bevorderen, hartspieren te versterken. Deze helpt ook het cholesterol gehalte te reguleren, geeft energie en versterkt de immuniteit. Arjuna is een belangrijk onderdeel van de Ayurveda, de traditionele geneeskunde van India.

Kovind is het eerste Indiaas staatshoofd dat Zuid-Amerika aandoet. Er zijn overeenkomsten en intentieverklaringen getekend, nieuwe banden aangegaan, bestaande relaties zijn uitgediept en verstevigd. India en Suriname zijn onder andere overeengekomen dat de Ayurveda verder wordt gepromoot in Suriname. Suriname gaat tegelijk ook zijn verschillende traditionele geneeswijzen die de verschillende bevolkingsgroepen hebben, meer bekendheid geven in India.

Vicepresident Ashwin Adhin heeft India twee keer bezocht. Bij het tweede bezoek heeft hij premier Narendre Modi, namens de president uitgenodigd voor een bezoek aan Suriname. Ondertussen is ingegaan op de uitnodiging en brengt president Kovind drie dagen door in Suriname. Bouterse deelt mee dat Kovind hem persoonlijk heeft uitgenodigd voor een bezoek aan India. “I am very honored, very delighted that you, at our bilateral meeting, personally offered me the opportunity to visit the great India in the coming period,” haalt Bouterse tijdens zijn toespraak aan. “I thank you very, very, very much for that offer. Thank you, danyabaad.”

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May