WK 2018: Marokko wil verrassen
15 Jun 2018, 12:16
foto
Het team van Marokko tijdens een training. (Foto: AFP)


Marokko en Iran komen als eerst tegen elkaar uit in Groep B. De wedstrijd wordt gespeeld in Sint Petersburg. Beide landen maakten indruk in de kwalificatie, waarbij Marokko slechts één doelpunt toevoegde in zijn acht wedstrijden, terwijl Iran slechts vijf doelpunten toestond in zijn 18 kwalificatiewedstrijden.

Bij de loting kwamen ze in dezelfde groep als de winnaars van 2010, Spanje en regerend Europees kampioen Portugal. Spanje en Portugal worden geacht de tweede ronde te halen.

"Iran is geloot in de zwaarste groep in het WK en we hadden meer voorbereiding nodig", zei Carlos Queiroz, de voormalige Real Madrid-baas, die na het toernooi zijn zevenjarige periode als Iraanse trainer zal beëindigen. Marokko en Iran lijken op papier kansloos in hun poule, maar zeker Marokko wil verrassen.

Met de moeilijke uitdagingen die voor beide ploegen liggen, zullen beide landen dit zien als een wedstrijd die ze moeten winnen. Marokko komt op woensdag 20 juni tegen Portugal uit, terwijl Iran het op dezelfde dag opneemt tegen Spanje.

De aanvoerder van Marokko is Juventus-verdediger Medhi Benatia en ook Real Madrid-verdediger Achraf Hakimi en Wolves-middenvelder Romain Saiss zitten in de ploeg. De Iraanse spits Sardar Azmoun, die in Rusland speelt voor Rubin Kazan, heeft 23 keer gescoord in 33 internationale optredens.

Voor zowel Marokko als Iran is het zijn vijfde optreden op een WK. Marokko was in 1998 voor de laatste keer van de partij. Het beste resultaat behaalde het in 1986, toen het de achtste finales haalde. Iran won slechts één van zijn vorige twaalf WK-duels en ging nog nooit verder dan de groepsfase.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May