NDP: Lessen Ramadan goed gebruiken
15 Jun 2018, 08:07
foto


Ramadan is aan een eind gekomen. De maand van Allah, zoals de profeet Mohammed (vzmh), de heilige maand Ramadan ook heeft genoemd wordt afgesloten en de lessen van deze heilige maand worden meegenomen. Na een hele maand gevast te hebben zullen moslims overal het Eid Ul Fitr feest vieren. Eid Ul Fitr betekent 'het verbreken van vasten'.

Waar er nu blijdschap heerst, rouwt het hart ook. De maand van zegeningen en vergiffenis is voor dit jaar voorbij. Wat niet voorbij is en nooit voorbij zal gaan, zijn de talloze lessen die deze maand ons leert. Respect hebben voor de medemens, elkaar behulpzaam zijn, elkaar vergeven, tolerant zijn, geduldig zijn, geefs zijn, vergevingsgezind zijn, elkaar goed behandelen, goede daden verrichten, aalmoes geven, de zakaat verplichtingen nakomen zijn maar enkele om op te noemen. De heilige maand Ramadan biedt ons elk jaar een kans om de cyclus van slecht leven, slechte gewoonten en slechte daden te verbreken en de genade van de Almachtige af te smeken. De genade van de Almachtige kent geen grenzen. In deze moeilijke tijd is het van belang dat wij als Surinamers deze lessen meenemen.

Niet alleen wanneer het Ramadan is moeten wij goed leven maar deze instelling en bewustzijn dient het heel jaar door hoog in het vaandel gedragen te worden.
In de moeilijke tijden kunnen wij de lessen van de heilige maand Ramadan goed gebruiken.
Alleen door goed met elkaar te leven en samen te werken kunnen wij ons geliefd land opbouwen. Wij moeten niet schromen waar nodig offers te brengen om elkaar op te bouwen en te versterken.

De maand Ramadan bindt ons allen in saamhorigheid, in eenheid en verzacht het hart zodat we elkaar kunnen vergeven. Dit is dan ook de reden waarom moslims na het Eid gebed elkaar omhelzen, vergiffenis vragen en elkaar vergeven.
Het is dan ook gebruik om de kinderen op deze belangrijke dag hun eidi (cadeaus) te geven.

De NDP wenst bij deze alle Surinamers, in het bijzonder onze moslim broeders en zusters een Eid Mubarak toe en roept de totale samenleving op, om niet te vergeten wat de maand Ramadan ons allemaal leert.
Alwidah Mahe Ramadan, Eid mubarak.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May