Marlet tweede op de halve marathon van Sint Laurent
12 Jun 2018, 20:41
De Surinaamse deelnemers aan de halve marathon van Sint Laurent.

Carolien Marlet finishte zondag 10 juni als 2e tijdens de halve marathon van Sint Laurent in een tijd van 1h39m30s. De Française Ariane Mirabel was de enige vrouw die voor haar over de finish ging. Als eerste kwam de Fransman Remi Gerard over de finish in een tijd van 1h21m16s.

In totaal werd Suriname vertegenwoordigd door 12 lopers; 7 dames en 5 heren
De wedstrijd in ons buurland is geen onbekende voor de Surinaamse lopers. Dit jaar was het parcours enigszins aangepast. Er werden 2 rondjes gelopen; een van 9km en een van 12km. Er deed een recordaantal van 121 renners mee.

Na afloop werd Marlet, die binnenkort Suriname voorgoed zal verlaten, door de Surinaamse renners in het zonnetje gezet, waarbij stil werd gestaan bij haar sportieve prestaties de afgelopen jaren. Met haar 56 jaar is ze nog altijd de onbetwiste lange afstandskampioene van Suriname.