Nieuwe Lions Club Wanica ziet levenslicht
09 Jun 2018, 19:32
foto
Jennifer van Dijk-Silos is de president van Lions Club Wanica. Deze dertiende club in Suriname is vrijdag plechtig opgericht. (Foto's: René Gompers)


“Het is niet mijn droom geweest om president van een Lions club te zijn, ik ben gewoon in de functie gerold,” glimlacht Jennifer van Dijk-Silos. Zij is de eerste president van Lions Club Wanica die vrijdag in hotel Krasnapolsky officieel deel is geworden van Lions Club International (LCI), 's wereld grootste serviceclub.

“De droom is om deel te zijn van een Lions club die grote, structurele projecten uitvoert, projecten die impact hebben, projecten die de sociale nood structureel kunnen lenigen. Van Lions Club Wanica zul je vaker horen,” kondigt Van Dijk-Silos aan.

Op de ‘charter night’ van de nieuwe club is de banner onthuld, hebben de nieuwe leden de bekende geel-blauwe vesten voor het eerst gedragen en is aan de president een bel en hamer gepresenteerd. Daarvoor is er een plechtige ‘induction’ ceremonie gehouden voor de nieuwe Lions. Onderdeel daarvan was dat ze door hun begeleiders werden geblinddoekt en in rondjes werden gedraaid, wat symboliseert dat ze voor een korte tijd in duisternis verkeren, zich moeten aanpassen en beseffen dat ze een lange weg vol uitdagingen te gaan hebben, legt Nicolin Moore, de International Director van LCI hen uit.

Nadat hun zicht en oriëntatie was hersteld, hebben de begeleiders kaarsen aangestoken bij een grote kaars, die het Licht voorstelt dat elke Lion in zich heeft en moet verspreiden. Alle Lions van Wanica hebben van hun begeleider het Licht in handen ontvangen. Lions Club Wanica wordt de komende twee jaar begeleid door Lions Club Kwatta.

Lions Club Wanica is ondertussen al bezig geweest met het dienen van de samenleving. “We hebben in samenwerking met het Leger des Heils en Bureau Dak-en Thuislozen een ‘projectje’ uitgevoerd. Met Feed the Hungry hebben we een flinke maaltijd en voedselpakketten gegeven. Maar we willen het groter aanpakken. We willen met Leger des Heils iets structureels, iets blijvends doen. We denken aan bijvoorbeeld het verbeteren van de gaarkeuken zodat je meer dan 100 mensen van dienst kan zijn. We hebben graag dat het Leger des Heils en het Bureau landelijk de mensen bereikt met Feed the Hungry,” legt de clubpresident uit.

Lions Wanica wil ook een bijdrage leveren aan blindenzorg. Het bestrijden van armoede, tegengaan van hongersnood en blindenzorg zijn enkele van de internationale doelen van de LCI waar ook de ‘leeuwen van Wanica’ zich sterk voor maken.

De internationale gasten Moore, Nadine Bushel Councel chairperson, District Governor Sean Noel hebben de nieuwe Lions op het hart gedrukt om de naam van de organisatie hoog te houden en om vooral verantwoordelijk te blijven omdat de ‘charter’, de toestemming van LCI om te mogen opereren, ingetrokken kan worden. Van Dijk-Silos is bij haar installatie licht emotioneel geworden. “I humbly accept the responsiblities of my office. I pledge to you all from the deepest of my heart my full cooperation as well as that of my fellow club officers,” belooft zij.

De president van Lions Club Wanica heeft graag meer Lions clubs in Suriname. Zij gelooft dat de Lions heel veel kunnen betekenen voor het land. Sommige projecten zullen een samenwerking van alle clubs vereisen. Dat is ook een van de doelen waar Lion Van Dijk-Silos zich sterk voor zal maken. De nieuwe groep Lions wordt ook wel ‘Celestials’ genoemd omdat zij toetreden tijdens het 101 jarig bestaan van LCI. Lions club Wanica is de dertiende Lion club in Suriname. Wereldwijd telt LCI meer dan 1.4 miljoen leden, in 45000 clubs in 200 landen.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May