Galibi kampt met wateroverlast
07 Jun 2018, 18:55
foto


Het Inheemse dorp Galibi aan de oostkust van Suriname kampt al enige tijd met wateroverlast. Behalve door de zware regenval van de afgelopen periode, komt dit door de slechte afwatering; de lozingen zijn sterk verwaarloosd. Districtscommissaris Freddy Daniel van Marowijne wil werken aan een duurzame oplossing voor het wateroverlastprobleem. Nadat de melding van het probleem hem via de bestuursdienst bereikte, ondernam hij stappen om het aan te pakken.

Woensdag heeft Daniel samen met zijn staf en vertegenwoordigers van het Rode Kruis en DNA-lid Grace Watamaleo een bezoek gebracht ter oriëntatie van het wateroverlastprobleem. Er zal een graafmachine worden ingezet. Ook is geconstateerd dat er duikers geplaatst moeten worden bij een lozing van het dorp. Er is hulp ingeroepen van ondernemer Vabi om de graafmachine per ponton over te brengen naar Galibi.

Kapitein Ricardo Pane verwacht een structurele oplossing voor het afwateringssysteem. Daarvoor ziet hij verschillende actoren bij elkaar komen om een plan op te stellen. Jake Pinas van het Rode Kruis geeft aan dat zij ook hun schouder onder het werk zullen zetten. Zij kunnen acute hulp bieden als het gaat om noodsituatie.

Het NCCR is reeds op de hoogte gebracht van de situatie.

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May