Bee: Miquel van Assen moet ambassadeur worden
07 Jun 2018, 16:28
foto
Miquel van Assen heeft vandaag goud behaald op de Odesur Games. Eerder zette Renzo Tjon A Joe Suriname op de kaart.


Als het van Assembleelid Marinus Bee (ABOP) afhangt, wordt de atleet Miquel van Assen gelijk benoemd tot ambassadeur van Suriname. De in Marowijne geboren atleet heeft vandaag goud behaald op de Zuid-Amerikaanse Spelen (Odesur) in Bolivia. Hij heeft met hink-stap-springen goud gewonnen met een sprong van 16.81 meter. Tevens heeft hij een nieuw Odesur-record gevestigd.


Van Assen liet hiermee Mateus Adao de Sa uit Brazilië en de Venezolaan Leodan Ramos achter zich. De zwemmer Renzo Tjon A Joe heeft op de 50 meter vrije slag goud gewonnen. Op 100 meter vrije slag behaalde hij een bronzen medaille voor Suriname.

"Marowijne is trots op Miquel van Assen. Ik feliciteer de totale gemeenschap, maar in het bijzonder mensen van Marowijne, met het resultaat. We gaan de regering en de samenleving vragen om deze jonge Surinamer te adopteren om voor ons wereldprestaties neer te zetten," zegt Bee.

"Miquel zou gelijk gemaakt moeten worden tot ambassadeur van Suriname. Wij kunnen met hem Suriname op de wereldkaart plaatsen. Hij is jong we moeten deze jongeman met goddelijke gave maximaal gebruiken om internationaal deuren te openen, maar natuurlijk hij moet er ook beter van worden. Zo gaat het in de wereld aan toe. Proficiat Bia Miguel."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May