Sfeervolle optocht 145 jaar Hindostaanse immigratie
05 Jun 2018, 15:15
foto
Het eerste schip waarmee de contractarbeiders uit India kwamen, de Lalla Rookh, vervoert de 'immigranten' naar het Onafhankelijkheidsplein. (Foto's: Leroy Troon)


De sfeer zit er goed in op deze nog zonnige middag aan de Jagernath Lachmonstraat. De opvallende 'Lala Rookh' staat klaar om zijn 'immigranten' te vervoeren naar het Onafhankelijkheidsplein. Tientallen andere praalwagens melden zich met hun eigen luide muziek aan en vormen onder begeleiding van de politie een langer wordende stoet. Een brass-mix tazzagroep zwiept de mensen nog meer op.

Er worden rond de 50 versierde auto's, pick-ups en trekkers verwacht. Ook een aantal klassieke Zundapps staat klaar om mee te doen. Er worden ook motorfietsers verwacht. Een jongetje trekt flink de aandacht op zijn mini motorfiets. Trots poseert hij voor de voor de fotografen.

De optocht is een van de vele activiteiten om 145 jaar Hindostaanse immigratie te herdenken en te vieren. Op de 'Lala Rookh' wordt nagespeeld hoe een immigrant gezweept wordt door een opzichter. Velen hebben zich verkleed als immigrant. De stoet praalwagens begint voort te rollen. De optocht gaat naar Waterkant via de Jagernath Lachmonstraat, Johan Pengelstraat en de Henck Arronstraat. En intussen is het begonnen te regenen. Het is Grote Regentijd...

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May