Viering immigratiedag begint met bloemenhulde
05 Jun 2018, 12:00
foto
Vicepresident Ashwin Adhin en echtgenote brengen een bloemenhulde aan 'Baba en Mai'. Dit ter herdenking van 145 jaar Hindostaanse Immigratie. (Foto's: Leroy Troon)


145 jaar Hindostaanse immigratie wordt groots gevierd vandaag. Het wordt steeds drukker aan de Waterkant. De tazza-groep onder een van de tenten gaat steeds sneller spelen. Op de rivier draaien enkele boten en waterscooters een paar rondjes. Ondertussen worden er bloemen gelegd bij de niemboom aan de Waterkant.

Verderop leggen verschillende groepen mala's en bloemen bij het beeld van 'Baba en Mai'. De VHP onder leiding van Chan Santokhi is net geweest. Vicepresident Ashwin Adhin heeft ook een bloemenhulde gebracht en heeft 'Baba en Mai' met mala's omhangen. Ook Mama Sranan een paar meters verder krijgt mala's omgehangen.

Na de bloemhulde is op het Onafhankelijkheidsplein een 'dorpje' geopend. Daar wordt weergegeven hoe de voorouders hebben geleefd. De pottenbakker die 'live' potten bakt trekt veel aandacht. In de Congreshal worden er 32 personen gedecoreerd.

Om 15.00 uur vertrekt vanuit het Lala Rookhgebouw een stoet van praalwagens naar het Onafhankelijkheidsplein. Daar zal er een lijvig cultureel programma worden afgewerkt tot in de late avonduren. De menigte zal onder andere toegesproken worden door de Culturele Unie Suriname en president Desi Bouterse. Ook in enkele districten zijn er activiteiten ter herdenking van 145 jaar Hindostaanse immigratie.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May