NDP en Communistische Partij China verdiepen band
04 Jun 2018, 19:08
foto
De NDP-delegatie in China onder leiding van Melvin Bouva (r). Naast hem Faizel Abdoelgafoer, voorzitter NDP-jongeren)


De Nationale Democratische Partij (NDP) en de Communistische Partij China (CPC) hebben de duurzame relatie verder verstevigd. Dit is een van de kernconclusies van de bilaterale ontmoeting die afgelopen week is gehouden tussen een vertegenwoordiging van de NDP bestaande uit Melvin Bouva, vooraanstaand lid van de partij tevens delegatieleider, Faizel Adboelgafoer, voorzitter van de NDP jongeren en Li Jun, viceminister van de International Department Central Committee van de Communist Partij van China.

Tijdens deze ontmoeting is stil gestaan bij de duurzame relatie tussen de Suriname en de Volksrepubliek China, die al 42 jaar bestaat. Daarnaast hebben de vertegenwoordigers van beide partijen het belang van de politieke samenwerking tussen de NDP en CPC benadrukt en het verlangen uitgesproken deze te intensiveren. Hierbij is gewezen op de verscheidene projecten die worden ondernomen door China op het gebied van infrastructuur, onderwijs, volksgezondheid, ICT, beurzen en politieke uitwisselingsprogramma's.

Vanuit Surinames zijde vroeg Bouva deze zaken onverkort voor te zetten en zelfs te verdiepen. In dat kader is ook de versteviging van de relatie tussen de volksvertegenwoordigingen De Nationale Assemblee en het Chinees Congres besproken. De viceminister gaf tijdens het overleg een uiteenzetting van het China One Road on Belt, infractureel project en vroeg ondersteuning. China herdenkt in deze periode veertig jaar van 'reform and opening up' beleid van de CPC. Van 25 tot en met 27 mei is de second China-Celac Political Parties forum, in Shenzen, China, gehouden. Bouva heeft namens de Caribische landen, het Forum toegesproken.

Bouva heeft benadrukt dat deze bijeenkomst de mogelijkheid biedt om van gedachten te wisselen voor het verder verbeteren van de bestaande samenwerking. Er moet gekeken worden naar toekomst georiënteerde plannen om duurzame ontwikkeling voor de landen te realiseren. Daarbij zijn strategieën voor zowel het land als de burgers van groot belang. Dit blijft volgens de politicus een grote uitdaging aangezien de landen van elkaar verschillen. Echter kan door goed leiderschap, innovatie en verantwoordelijkheid het proces van duurzame ontwikkeling tot stand brengen. Bouva is de mening toegedaan, dat politieke instituten en universiteiten een belangrijke rol kunnen spelen als onafhankelijke adviseurs naar beleidsmakers en politieke partijen toe om meer innovatie te boeken binnen het ontwikkelingsproces.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May